Да ли 2014. означава крај велике тениске тројке?

Вавринка је освојио Мелбурн, Чилић сада Њујорк, да ли је то коначно крај доминације велике тројке? Први пут од Аустралијан опена 2005. године у финалу неког Грен слема није било ни Надала ни Федерера ни Ђоковића.

Тенис 09.09.2014 | 12:45
Да ли 2014. означава крај велике тениске тројке?

Марин Чилић, који је бриљантним наступом на УС опену стигао до највећег успеха у каријери, сматра да сада сви играчи верују да могу до највећих трофеја.

„Па, ово је промена у односу протекле године када су најбоља четворица стално играла финале. Вавринка нам је одшкринуо врата, нама из другог реда и сада већина момака верује да може до титуле и на Грен слемовима“, рекао је Чилић након великог успеха.

Осим Чилића који је 1988. годиште и Нишикорија који је 1989. годиште, ове године су до полуфинала Грен слема стигли и Ернестс Гулбис, Милош Раонић и Григор Димитров. То је ипак показатељ да млађи долазе и полако преузимају примат.

„Овде у Њујорку је Кеи победио Вавринку, победио је Новака и Милоша, одиграо је невероватан турнир. Мислим да ће бити екстремно занимљиво у наредних неколико Грен слемова“, додао је хрватски тенисер.

Чилић ипак не мисли да ће велика четворка, или тројка, тако лако отићи.

„Такмичење ће бити веома тешко. Али, опет, имам осећај да сада сви имају шансу. Ови најбољи сигурно, али и ову иза њих.“

Први пут од 2008. године Британац Енди Мари није међу 10 најбољих тенисера света.

За то се побринуо Марин Чилић који је спектакуларним освајањем УС опена гурнуо Марија на 11. позицију на АТП листи.

Такође, под знаком питања је и учешће Марија на завршном Мастерсу у Лондону. Тренутно су у трци испред њега Григор Димитров и Милош Раонић.

Мари је на УС опену поражен у четвртфиналу од Новака Ђоковића, а до краја године требало би да одигра још три турнира. На Мастерсима у Шангају и Паризу мораће да направи одличне резултате уколико жели да се нађе на завршном Мастерсу.

Коментари / 0

Оставите коментар