Слиједи велика реформа Серије А

Председник Фубалског савеза Карло Тавекјо спасава Калчо и правилима о странцима.

Фудбал 09.09.2014 | 11:15
Слиједи велика реформа Серије А

Свима је јасно да је Серија А у великом проблему. Пре неколико година су изгубили четврто место у Лиги шампиона у корист Немачке, а сада Италијанима и Португалци, који ће ове сезоне имати три представника у најјачем континенталном такмичењу, за дишу вратом, а "чизму" ће представљати само Рома и Јувентус.

Нови председник Карло Тавекјо је најавио три велике промене како носталгичари из деведесетих не би остали једини љубитељи италијанског првенства . Најважнија одлука је да ће и прве две лиге имати мање клубова – Серија А 18 уместо 20, а Серија Б 20 уместо 22.

Тавекјо сматра и да у првој лиги тренутно игра превише странца, и за овај проблем има два решења. Италијански клубови ће морати да имају одређени број Италијана у стартној постави, за почетак четири, а касније и шест. Друго решење је преузето из Енглеске и страни играчи ће морати да добију радну дозволу како би могли да играју на Апенинима.

Председник планира да уведе нова правила од следеће сезоне, а како је у Италији ове године укинута пракса двојног власништва очигледно је да су главни људи италијанског фудбала схватили да су промене неопходне.

Коментари / 0

Оставите коментар