Вујошевић 'прозива' управу клуба!

"Клуб треба да склони БАТ и да обезбеди скромне услове ако хоће да се такмичимо у Јадранској лиги и домаћем шампионату", упозорава тренер Партизана и каже да словеначки кошаркаш Едо Мурић жели да дође, али да то још није готов посао.

Кошарка 08.09.2014 | 19:45
Вујошевић 'прозива' управу клуба!

Тренер Партизана Душко Вујошевић потврдио је да постоји договор са словеначким кошаркашем Едом Мурићем о његовом доласку међу црно-беле, али је нагласио да ће се то догодити тек када српски шампион реши проблем забране регистровања иностраних играча.

Партизан је већ неко време под казном Кошаркашког арбитражног трибунала (БАТ) због
дуга према Јаки Клобучару.

"Мурић хоће да дође у Партизан под релативно скромним условима. Нормално, клуб треба да склони БАТ и да обезбеди те скромне услове ако хоће да се такмичимо у Јадранској лиги и домаћем шампионату. Црвена звезда, Будућност и Цедевита су се појачали, а Цибона се рехабилитовала и наша управа мора да пронађе начина да створи минимум услова", рекао је Вујошевић агенцији Бета.

Тренер црно-белих за забрану регистровања иностраних играча криви менаџера Јаке Клобучара, Александра Рашковића.

По Вујошевићевим речима, Рашковић је "преварио" председника Партизана Предрага Даниловића ревизијом уговора.

Он тврди да су црно-бели потписали ревизију уговора према којој би, уместо почетних 38.000 евра дуга и 10.000 бонуса, клуб дуговао 138.000 евра ако се не плати на време.

"Менаџер је тврдио Даниловићу да је то ствар про-форме и добијање времена да би клуб избегао БАТ. Када је Партизан дошао до неког новца, играч је искористио чињеницу да је истекло време предвиђено ревизијом уговора и тражио новац који није зарадио, иако је било обећано да је то само про-форме. Менаџер је тада почео да се прави невешт и пустио причу да му више није менаџер, што није тачно", рекао је Вујошевић.

Тренер Партизана је изузетно оштро причао о Рашковићу, који је на Тwиттеру поставио цитат из говора Марка Тулија Цицерона против Луција Сергија Катилине (који је убрзо обрисао).

"Неко је том идиоту рекао о Цицероновом говору, у коме је направио алузију на мене и силно ме извређао, али нигде није одговорио да ли јесте или није тачно да је преварио Даниловића и од де факто дуга од 48 хиљада евра направио дуг од 138 хиљада евра", рекао је Вујошевић.

Цицерон је био римски државник и говорник, који је добио почасну титулу "отац отаџбине" када је сузбио покрет политичара Катилине да сруши Римску републику.

"Нити је он Цицерон, нити сам ја Катилина. Нека одговори да ли је преварио Даниловића или не када је у питању случај Клобучар. То што на то не одговара, већ користи цитате које после пола сата скида са Тwиттера, а у међувремену обавести пријатеље новинаре да је то поставио, боље од било каквог цитата показује о каквом је човеку реч", истакао је Вујошевић.

"У истом говору, Цицерон каже 'о темпора! о морес!', "каквих ли времена! каквих ли обичаја!'. То најбоље дефинише овај случај", рекао је Вујошевић.

Кошаркашки клуб Партизан годинама је у финансијској кризи и јавно је познато да играчима много касни у исплати зарада, али и да се очекује од нових кошаркаша да по доласку у клуб то прихвате, јер знају да ће после играња за црно-беле зарадити знатно више.

Тренер шампиона Србије је оценио и да постоји "много људи" који се радују што је Партизан у оваквој ситуацији и под БАТ-ом и да они храбре друге играче да почну да одмах наплаћују новац.

"Има много људи који су срећни што је Партизан у БАТ-у и дају подршку онима који су га дотле довели, а свако моје реаговање против тога се дочекује на нож. Наравно и неки други играчи којима смо дужни гледају шта ће да се деси и формираће своје понашање према последицама овог случаја", рекао је Вујошевић.

"Прави пријатељи се виде онда кад је потребна помоћ, а Партизану је потребна помоћ. Један од начина да се помогне је то што ће се имати стрпљења за наплату дуговања", закључио је Вујошевић.

Подсетимо, упркос забрани регистровања иностраних кошаркаша, Партизан је недавно ангажовао Грка Јаниса Кузелоглуа.

Коментари / 0

Оставите коментар