Троицки у Бањалуци!

У Виктору Троицком се пробудио српски инат. Послије једногодишње суспензије због "кршења допинг правила" кренуо је од нуле и полако, али сигурно, узлазном путањом на АТП листи. Освојио је недавно челенџер у италијанском Кому, што му је био први трофеј послије казне, а циљ му је да се до краја године поново врати у најбољих 100 играча данашњице.

Тенис 08.09.2014 | 19:30
Троицки у Бањалуци!

У склопу планираног пута ка "Топ 100", српски тенисер се по трећи пут обрео у Бањалуци, гдје ће играти на челенџеру вриједном 75.000 долара (+ хоспиталити), али и 100 бодова, који су у његовом случају много важнији.

"Лијепе успомене ме вежу за Бањалуку. Мој први долазак је био 2005. на овај турнир и тада сам изгубио финале. Али, тада сам први пут схватио да могу играти на високом нивоу што ме је касније довело до 12. мјеста на АТП листи. Други пут сам заједно са Новаком Ђоковићем играо егзибициони меч и сада сам по трећи пут овдје", почео је причу Троицки са бањалучким новинарима на теренима Тениског клуба Младост, који по 13. пут организује овај турнир.

"У Бањалуци је све супер, осјећам се као код куће, а најбоље од свега је клопа", уз осмијех је признао Троицки и онда наставио у озбиљнијем тону:

"Први план послије суспензије ми је повратак у Топ 100. Кад завршим учешће овдје путујем у Кину, гдје ћу играти на неколико турнира и покушати да скупим што више бодова. Осјећам се добро, вјерујем да могу својим играма да напредујем на АТП листи. А у наредној сезони ћемо видјети. Први циљ је пласман међу 100 најбољих".

Троицки се наравно осврнуо и на неправду због које је годину дана био без "бијелог спорта".

"Изишао сам јачи из свега, пробали су да ме униште, али нису успјели. Прорадио ми је инат, али имао сам велику подршку колега из Дејвис куп репрезентације Србије. Ноле ми је много помогао, чак је и сам због тога имао проблема... Захвалан сам му бесконачно, али и Јанку Типсаревићу и Ненаду Зимоњићу на великој подршци".

О хрватском тенисеру Николи Мектићу, који је његов први противник у Бањалуци, има лијепо мишљење иако је нагласио да не зна у каквој је форми.

"Најважније је да одиграм добро без обзира на противника. Једва чекам да изиђем на двобој и осјетим бањалучку шљаку".

Викторове колеге из Дејвис куп тима Србије (Душан Лајовић, Филип Крајиновић, Илија Бозољац и Ненад Зимоњић) против Индије водиће битку за опстанак у Свјетској групи од 12. до 14. септембра у Бангалору.

"Надам се побједи иако је селектор Богдан Обрадовић подмладио тим. А кад изборимо опстанак онда догодине поново нападамо 'салатару'".

Иако неспорно бодри све српске тенисере, а посебно Ђоковића, Троицки је признао да је прво финале грен слема послије девет година без Ђоковића, Рафаела Надала, Роџера Федерера и Ендија Мареја јако добра ствар за тениски спорт.

"Морало је и то да се деси. Добро је за бијели спорт да добије једног новог грен слем шампиона. Обојица (Марин Чилић и Кеи Нишикори, прим. аут) играју добро и имају добру прилику да подигну трофеј на УС Опену".

На крају је помало остао збуњен на питање шта би урадио кад би сад срео докторку због чијих савјета је био суспендован на годину дана.

"Не знам како бих реаговао када бих је срео. Ја сам због њених савјета добио жестоку казну, а она и даље ради свој посао без икаквих санкција. То је неправда! Стварно не знам, како бих реаговао".

На опаску директора бањалучког турнира Милана Радаковића да би "као џентлмен попио кафу с њом", Троицки је кратко проциједио: "Сигурно не"!

Коментари / 0

Оставите коментар