Ђорђевић о побједи над Грцима

Селектор Србије после пласмана у четвртфинале рекао да је циљ да се свака утакмица победи, да тим ка томе тежи, а да је објективан успех пласман међу осам на СП. Грчку добила српска одбрана!

Кошарка 08.09.2014 | 18:30
Ђорђевић о побједи над Грцима

Каква игра и победа Србије!

Када је било најважније, "орлови" су били најбољи и без грешке одиграли дуел осмине финала Светског првенства против Грчке. Тим Александра Ђорђевића је међу осам најбољих на планети и у среду ће се, са Бразилом или Аргентином, борити за полуфинале.

Српски селектор био је пресрећан по завршетку утакмице. Није могао да сакрије емоције, можда и због бројних критика на његов, али и на рачун целог тима које су стизале из домовине током прве фазе такмичења.

Као рецепт за победу, Ђорђевић је истакао напоран тимски рад од почетка до краја.

"Овај тим има снагу и срце, верујем да ћемо тако играти и следећу утакмицу. Да се боримо и радимо мале ствари, а из тога ће се изродити неко ко ће почети да доприноси и у нападу", биле су прве речи селектора Србије после пласмана у четвртфинале.

На свако питање о појединачном учинку српских кошаркаша, Ђорђевићу није било тешко да одговори и понови: "Али ово је била тимска победа, ово нико није могао да уради индивидуалном партијом".

Кључ победе био је у одбрани. Она је у другом делу утакмице деловала перфектно. Грци су нам за 20 минута убацили само 30 поена.

"Одбрана нас је довела до ове тачке. Мислим да је утакмица са Грчком била наша најбоља до сада на првенству".

О циљевима и границама Србије на Мундобаскету селектор каже:

"Нема потребе да постављамо границе. Идемо на победу у сваком мечу и градимо једну стабилну причу. Дејан (Бодирога) и ја смо заједно у овоме, причамо пет сати дневно".

На констатацију да је поменути потпредседник КСС изјавио да објективан циљ четвртфинале, Ђорђевић је додао: "Али он је тад рекао и да ако дођемо дотле, пробаћемо наравно још".

Коначно, Богдан Богдановић је достигао ниво који га је красио у дресу Партизана у током прошле сезоне.

"Богдан је дуго чекао овакву утакмицу, очекивао је ово од себе. Питајте наше новинаре, већ смо причали о томе. Богдановић је сјајан момак, паметан играч, зато је драфтован и зато иде у Фенер".

Мирослав Радуљица борио се као лав са грчким центрима Бурусисом и Кајмакоглуом. Његов допринос тријумфу је велики.

"Радуљица је дошао неспреман, али је радио напорно, полако напредовао и сада репрезентација има одличног играча на позицији пет, која нам је после Крстића представљала одређени проблем. Показао је завидан ниво професионализма и зеље да буде са нама".

Тако је то у спорту...

Коментари / 0

Оставите коментар