Ко ће славити у неочекиваном финалу?

Многи су Новака Ђоковића и Роџера Федерера видели у финалу УС Опена, али, за титулу ће се борити Јапанац Кеи Нишикори и Марин Чилић из Хрватске.

Тенис 08.09.2014 | 15:49
Ко ће славити у неочекиваном финалу?

Борба за титулу на последњем Грен слему сезоне на програму је од 23 часа по нашем времену, а обојица ће играти за своју прву титулу на највећим турнирима.

И, не само то, обојица играју своје прво финале на највећим турнирима на свету, што значи да први пут у финалу од Аустралијан Опена 2005. године неће бити неког од најбоље тројице на свету – Ђоковића, Рафаела Надала и Роџера Федерера.

Нишикори је први Азијат који је стигао до финала неког Грен слема, док Чилић игра прво финале мање од месец дана пошто се вратио на терен после четворомесечне суспензије због кршења антидопинг правила.

Предстојећи дуел биће осми међусобни за Нишикорија и Чилића, а јапански тенисер тренутно води са 5-2 у победама. Обојица ће свакако тражити своје шансе за улазак у историју пуни самопоуздања после тријумфа над Ђоковићем, односно Федерером у полуфиналу.

„Надам се да ће доста људи у Јапану гледати меч. Изненађен што сам стигао до финала, али сам пресрећан јер сам исписао нове странице историје, постао сам први азијски тенисер који ће се борити за титулу на Грен слему. Надам се да ћу учинити још неке историјске ствари“, рекао је Нишикори.

Чилић је за победу у полуфиналу над Федерером рекао да му је то био најбољи меч живота. Његов тренер Горан Иванишевић тај тријумф је описао као савршенство.

За хрватског тенисера успеси на УС Опену су потврда да је направио прави потез што је наставио са тенисом, пошто је пре само годину дана сумњао. Тада је био кажњен деветомесечном суспензијом због позитивног налаза, али му је после жалбе казна смањена пошто је забрањену супстанцу узео без знања, кроз неки суплемент.

„За момке који су на врху, пласман у финале је нешто нормално. Али, за неке који су то успели први пут, то је највеће достигнуће каријере. Када играм велике мечеве, осећам да имам шансу ако одиграм добро. То је другачије размишљање, него раније, јер сам тада осећао да морам да учиним више него што могу и тада се моја игра растури“, нагласио је Чилић.

Чилић је истакао да се радује великој борби са јапанским тенисером.

„Биће то посебан дан за обојицу, имамо прилику да освојимо Грен слем и будемо део историје. Биће доста емоција на терену. Имамо другачије стилове, тако да ће то бити добар тактички окршај“, рекао је Чилић.

Коментари / 0

Оставите коментар