Серени 18. Грен-слем титула!

Прва носитељка Серена Вилијамс шести пут у каријери освојила је УС опен, пошто је у финалу савладала Каролину Вознијацки са 6:3, 6:3.

Тенис 08.09.2014 | 15:21
Серени 18. Грен-слем титула!

То је трећа узастопна титула за Серену у Њујорку, а ове године је била супериорна, пошто није изгубила ниједан сет.

Млађа Вилијамсова до сада ове године није стигла ни до полуфинала на неком од ГС турнира, али је на свом омиљеном Флашинг Медоузу стигла до 18. Грен слем трофеја у каријери.

Са друге стране, Вознијацки и даље чека на своју прву ГС титулу, а ово јој је друго финале које је изгубила. Прво је такође било у Њујорку, 2009. године од Ким Клајстерс

Серена је боље почела меч, повела је са 3:1, али се потом мало унервозила и у наредном гему је одсервирала две дупле грешке дозволивши Каролини рибрејк.

Међутим, Вознијацки је играла далеко испод нивоа из пређашњег дела турнира, па је Серена направила нови брејк за 3:1. Од тог тренутка Американка је била супериорна, мењала је правац како је хтела, лоптице су јој биле дубоке и Вознијацки није имала шансе да јој се супротстави.

Већ на почетку другог сета Серена је направила нови брејк, до краја је своје гемове освајала изузетно лако, да би на крају направила још један брејк и окончала послао за 77 минута игре.

Каролина је укупно имала само 4 винера, од тога три аса и један са основне линије, тек у 18. гему меча. Данкиња је уписала и 15 неизнуђених грешака, док је Серена имала 29 винера и 23 грешке.

Коментари / 0

Оставите коментар