Бивши радници сутра пред капијом предузећа

Група бивших радника предузећа "Енергоинвест - Расклопна опрема" /РАОП/, који траже да им буду исплаћена дуговања по основу пресуда које је донио Окружни суд, те да им буде уплаћен и повезан радни стаж, најавила је за сутра протестно окупљање испред капије ове бивше фабрике у Источном Сарајеву.

Република Српска 07.09.2014 | 15:12
Бивши радници сутра пред капијом предузећа

Радници РАОП-а још нису добили одговор Пореске управе у Источном Сарајеву о овој фабрици и свом статусу, односно ко је продао РАОП - Пореска управа која је заплијенила фабрику или Влада Републике Српске.

Они су у понедјељак разговарали са директором ове филијале, али им је само сугерисано да питања доставе писаним путем, а она ће потом бити прослијеђена у централу у Бањалуку.

Помоћник директора за подручни центар Пореске управе у Источном Сарајеву Споменка Шеховац изјавила је Срни да је радницима појаснила да је продају непокретне имовине РАОП-а обавио Окружни суд у Источном Сарајеву, а продају покретне имовине Пореска управа.

Она је потврдила да је једно од питања на које радници траже одговор било и да ли је Министарство финансија Републике Српске поништило рјешење о процјени непокретне имовине.

Око 30 бивших радника није наплатило потраживања, док их је 80 дјелимично наплатило.

Протестно окупљање најављено је за 9 часова.

Коментари / 0

Оставите коментар