Због еболе забрањен излазак из куће

Влада Сијера Леонеа саопштила је да ће становништву бити строго забрањен излазак из куће од 19. до 21. септембра, што представља мјеру у борби против епидемије еболе која не престаје да се шири.

Свијет 06.09.2014 | 21:49
Због еболе забрањен излазак из куће

У саопштењу владе наводи се да се забрана изласка из куће односи на све, да неће бити дозвољено ни кретање аутомобилима или другим возилима, а да ће изузеци бити једино они који обављају важне дужности за земљу.

"Ова забрана је неопходна да би се лакше открили обољели од еболе", изјавио је савјетник предсједника у оквиру мисије за борбу против еболе Ибрахим Бен Каргбо.

у том периоду медицински радници и представници свјетских невладиних организација ићи ће од куће до куће да би провјерили да ли има инфицираних који се крију.

Сијера Леона је, осим Либерије и Гвинеје, једна од земаља најтеже погођених епидемијом еболе.

У Сијера Леонеу је умрла 491 особа од почетка заразе. Епидемија се проширила на Нигерију, а у Сенегалу је регистрован први случај инфекције.

Према посљедњем извјештају Свјетске здравствене организације од 5. септембра, 2.105 особа је умрло од 3.968 заражених у земљама западне Африке.

Коментари / 0

Оставите коментар