Тачијева група злочинаца ускоро на суду

Прве оптужнице за злочине над Србима и неалбанцима, као и за трговину органа, већ су спремне и на њима ће се наћи 23 Албанца, сазнаје „Блиц”.

Србија 06.09.2014 | 17:46
Тачијева група злочинаца ускоро на суду

Саговорник “Блица” прецизира да ће оптужнице за злочине над Србима, али и над Албанацима који су у време сукоба на Косову били лојални Србији, бити подељене у две групе: у једној ће бити оптужени за злочине против Срба, неалбанаца и Албанаца који нису подржавали терористичку Ослободилачку војску Косова (ОВК), а на другој за трговину органима.

- На оптужницама је 11 лидера некадашње ОВК, док су преосталих дванасет Албанци који се терете за класична убиства. Неки од челника ОВК од биће оптужени по “командној одговорности” за период између 1999. и 2001. године, када се и догодило највише убиства Срба и неалбанаца лојалних Београду - открива наш саговорник.

Он додаје да ће неколицина Албанца из самог врха ОВК бити оптужено и за “евентуалну трговину органима”.

- На оптужници ће бити и једна лекар из Албаније који је помагао у трансплантацији органа и преузимајући их на аеродрому у албанском граду Фуше Крује носио их ван Албаније - наводи саговорник „Блица”.

У извештају известиоца Савета Европе Дика Мартија, албански град Фуше Крује помиње се као место у чијој је близини била клиника на којој су заробљеницима са Косова вађени органи и потом препродавани на Западу. Дванесторица Албанаца теретиће се за класична убиства Срба, али и убиства својих сународника који су били чланови Демократског савеза Косова покојног Ибрахима Ругове.

- Неки од оптужених за убиства Срба, неалбанаца и нелојалних Албанаца већ су пристали да буду сведоци сарадници и очекује се да пруже јако корисне информације. Али, има доста оних који се и данас слободно шетају по Косову и Албанији - каже саговорник “Блица” из Приштине.

Када је реч о именима оптужених, они су званично засад и даље тајна. Међутим, на Косову већ постоји списак бивших чланова ОВК који ће се наћи на оптужници, али нико од добрих познавалаца прилика на Косову није могао да потврди његову аутентичност.

- О именима је тешко говорити, јер ће и ове оптужнице зависити од тога ко ће формирати владу, садашњи премијер Хашим Тачи или Рамуш Харадинај. Како ствари сада стоје, Тачи више није тако далеко од формирања већине као што је био пре неколико недеља. А уколико се то и догоди, готово је сигурно да се његово име неће наћи на оптужници. У супротном, све је могуће - наводи саговник „Блица” из Приштине.

На оптужници 23 имена

Када је тужилац Еулекса Клинт Вилијамсон покренуо истрагу за злочине над Србима, осумњичено је више од 100 припадника ОВК. Листа је потом смањена на 70 припадника ОВК, а сада ће на оптужници бити двадесет три.


Извор: Блиц

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Тамо Далеко бреее

06.09.2014 16:36

Свесно прескацу 1998 а и Београд цути..Ово само на Балкану постоји. Да ратни злоцинац буде и премијер. Јадне зртве и њихове породице, а све остало је вец отисло у прослост. Дно људског рода. ... Еее Страсно..... На слици се види бас неки фини људи и невини а неписано правило казе нису криви док се недоказе. На крају це се процес вуци у недоглед и бице ослободјени због недостатка доказа или це неке невазне фаце добити наногице.... А ту неце фалити јос западне демократије и њихових независних судија....

ОДГОВОРИТЕ
Name

а бреее зеемооо

07.09.2014 07:00

Ено онај десно што стоји носи швајцарску јуришну пушку 90

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фатамсеоргана

07.09.2014 07:26

Био сам и ја лојалан Југославији 1992 године па су ми опет падале гранате"на главу"од оних који су били наводно за очување Југославије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хео

07.09.2014 09:15

А ста је са фармом "пилица" у Сурцину и ко је из РС радио са њима. Ко је то дрзао и ста се ту стварно радило. Није ваљда да је Дјиндјиц,Цеда,Улемек и остале Цазимове и Тацијеве слуге и мустерије продавали пилице па су је послије запалили да сакрију трагове а они се измедју себе побили! Зар је дотле досло да србијанска влада продаје пилице и јаја по Сурцину хахахха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриот

07.09.2014 12:21

Када је тужилац Еулекса Клинт Вилијамсон покренуо истрагу за злочине над Србима, осумњичено је више од 100 припадника ОВК. Листа је потом смањена на 70 припадника ОВК, а сада ће на оптужници бити двадесет три. >А на суђењу ће се можда појавити она три, који ће у недостатку доказа бити ослобођени, јер ће сведоке као и увек до сада да поједе мрак. А моћни заштитници и донатори као и потстрекачи са запада ће употребити своју моћ да их заштите јер тако штите и себе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

МироСемберац Бец

07.09.2014 18:22

За Зему " а бреее земоооо " : Ао онај сто стоји лијево има Аустријски Стурмгеwехр 77

ОДГОВОРИТЕ
Name

Невидљиви Ф 17

07.09.2014 19:03

Влада Србије даизда налог За хапсење Свх Арнаута На целу са Тацијем. По Резолуцији 1244 За годину дана акосе неуспостави Мултиетницки сузивот На Светосавској Земли Косову и Метохији СРБИЈА ЈЕБИЛА ДУЗНА ДА ВРАТИ ПОЛИЦИЈУ СРПСКУ НА КОСОВО ИМЕТОХИЈУ ДА ЗАСТИТЕ СРПСКИ ИНЕАРНАУТСКИ ЗИВАЉ ЗНАЦИ ОДМАХАПСИТИ ТАЦИЈА ИОСТАЛЕ ЗЛОЦИНЦЕ ИОНОГ ЕРДОГАНОВОГ СПЕЗИЈАЛИСТУ ЗАВАДЈЕЊЕ ОРГАНА СРПСКИМ ЗРТВАМА АНЕСАМО ЛУБИТИСЕСА СА ОНОМ ГУСКОМ СИДЕ ДАПРОТЕРА ИОНО СРБА СТОЈЕ ОСТАЛО ДА ЦУВА СРПСКЕ КОРЕНЕ НЕМА БРАЦО АКОТИ ДРХЦЕС ЗА УЛАСАК У ПОНТИЈА ПИЛАТА УНИЈУ ОНДА СТАЦЕС АКО ОСТАНЕС НА БЕОГРАДСКОМ ПАСАЛУКУ АНАТО ОКУПАЦИЈА И ЗАРЕПЦИ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ ИДУ НАТО ДАНАС ПОДЕЛЕ ИРАЗЈЕДИНЕ ДАНЕМОЗЕМО ОПСТАТ САМО БРАЦО АКО НЕСМИЈЕТЕ ОД МЕРКЕЛОВЕ ПРЕДАЈТЕ ДУЗНОСТ РАДИКАЛИМА ИКРАЉУ ПУТИНУ ОН ХВАЛА БОГУ ИМАЈЦИ КОЈА РАДЈА ОНАКЕ ЈУНАКЕ ПОЗДРА ПУТИНУ ИСРБИМА СИРОМ ПЛАНЕТЕ ЗИВЕЛА В: СРБИЈА ДО ТОКИЈА ПОЗДРАВ ВАС НЕВИДЉИВИ Ф.!/

ОДГОВОРИТЕ