Почело суђење инспекторима

Пред Окружним судом у Бањалуци данас је почело суђење суспендованим инспекторима бањалучког Центра јавне безбједности /ЦЈБ/ Срђану Радуловићу /30/, Огњену Стијаку /30/ и Мирку Ковачевићу,
оптуженима да су организовали злочиначко удружење ради продаје дроге.

Република Српска 05.09.2014 | 15:57
 Почело суђење инспекторима

Оптужница је обухватила и шефа Одсјека за борбу против неовлаштене производње и промета дрога ЦЈБ Бањалука Горана Михајлицу, те инспекторе Дарија Габића, Гаврила Шиниковића, Јована Миљковића и Владимира Марчету.

Полицијске инспекторе оптужница терети и за изнуду исказа, наношење тешких тјелесних повреда, фалсификовање лажних пријављивања кривичних дјела, као и других кривичних дјела. Сва кривична дјела, према наводима оптужнице, ово злочиначко удружење починило је од 2010. до 2013. године.

Радуловића оптужница терети да је био главни вођа, те да је ангажовао локалног дилера Горана Бошњака да продаје дрогу коју је набављала ова група. Несметану продају омогућавали су Стијак и Ковачевић.

Током поменутог периода, према оптужници, Бошњак је продао око осам килограма хероина, вриједности око 100.000 КМ.

Ова група осумњичена је да је украла одређену количину марихуане, заплијењене у акцији "Канон".

Остали инспектори били су задужени за изнуде исказа. Након хапшења првооптужених, одмах су суспендовани и ови бањалучки полицајци.

Коментари / 0

Оставите коментар