Пријетње извршиоцима акције “Дамаск”

На интернет порталима блиским радикалним исламистима, међу којима су "Есуне" и "Пут вјерника", упућене су пријетње и клетве извршиоцима и налогодавцима велике антитерористичке акције "Дамаск" у којој су ухапшени припадници вехабијског покрета у БиХ.

Босна и Херцеговина 04.09.2014 | 13:44
Пријетње извршиоцима акције “Дамаск”

"Извршиоце и налогодавце ове акције да свемогући Алах упути на прави пут, ако су за упуте, у супротном нека доживе различите видове патње још на овом свијету са својим укућанима", једна је од пријетњи на порталу "Есуне".

Експерт за борбу против тероризма Џевад Галијашевић истакао је да су интернет портали "Есуне", "Вијести умета" и "Пут вјерника" под контролом вехабија који су симпатизери "Исламске државе". "Портал `Есуне` у потпуности контролише Мухамед Порча из Беча.

Сигурно је да кориштењем куранских алегорија они пријете свима који су учествовали у хапшењу припадника вехабијског покрета", рекао је Галијашевић. Он је нагласио да радикални исламисти, пријетњама упућеним посредством интернет портала, желе спријечити даља хапшења. "Они желе да заштите Порчу, али и друга важна лица у инфраструктури `Ал каиде` и `Исламске државе`. Безбједносне агенције у БиХ морају се озбиљније позабавити радом оваквих интернет портала", рекао је Галијашевић.

Према његовим ријечима, пријетњама упућеним посредством портала желе се анимирати фанатици која су спремни да убију и изврше класичан терористички чин. Он сматра да су јучерашња хапшења кратког домета и да само удовољавају домаћој и међународној јавности. "Да би био задовољен геополитички интерес Велике Британије ухапшене су углавном вехабије блиске `Исламској држави`.

Овдје нису хапшени припадници `Ал каиде` и они који су радикалне исламисте норужавали и слали на ратиште у Сирију", додао је Галијашевић.

Вођа вехабијске заједнице у БиХ Хусеин Боснић, познатији као Билал Боснић и још 15 припадника вехабијског покрета ухапшени су јуче у великој антитерористичкој акцији "Дамаск", коју проводи Агенција за истраге и заштиту БиХ.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

басаб

04.09.2014 11:54

Wхат ис гоинг он мистер Галијашевић

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

05.09.2014 00:36

Не треба "трчати пред руду". Када дођу пресуде видјећемо ко се више препао

ОДГОВОРИТЕ