Вишеград: Опустјела на Дрини ћуприја

Мост Мехмед-паше Соколовића на Дрини у Вишеграду, због наставка радова, затворен је и за пешаке, што не памте ни најстарији Вишеграђани.

Република Српска 01.09.2014 | 17:56
Вишеград: Опустјела на Дрини ћуприја

Једини друмски и пешачки прелаз је преко Новог моста код насеља Гарча.

На огради градилишта извођачи радова из турске фирме ЕР-БУ поставили су таблу на којој пише да се до даљег забрањује прелаз преко старог моста.

Туристи једино могу да приђу мосту низ степенице од Хотела „Андрићев конак“ одакле са доње терасе фотографишу мост.

Санација моста изграђеног 1577. године почела је прошле године, али их је током лета обуставила Републичка грађевинска инспекција због, како је речено, низа пропуста извођача.

Тренутно грађевинари раде на поправци коловоза на коме ће израдити изолацију, а претходно скинуту коцку замениће турском калдрмом.

Мост Мехмед-паше Соколовића на Дрини у Вишеграду од 2007. године налази се на Унесковој листи заштићених споменика светске културе.

САНАЦИЈА 10 МИЛИОНА КМ

Пројекат санације Ћуприје финансира Турска развојна агенција, а средства за пројекат и измештање инфраструктуре обезбедила је општина Вишеград.

Вредност овог пројекта је десет милиона КМ.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

истина

01.09.2014 16:22

Ништа чудно око пропуста извођача радова. Чудно је да ниједна телевизија ни кампањи не снима цријева око куће власника Интеграл инжењеринка Слободана Станковића у улици Слободана Јовановића у Бања Луци. Он ту кућу правио себи и за себе а направио је тако да се цијело љето брани од поплава. Док у тој улици није било Станковића и Гаврановића није било ни поплава. Зато је бесмислено спомињати пропусте извођача радова код оваквог избора кадрова одговорности и поштовања струке.

ОДГОВОРИТЕ