Опрез – могуће невријеме!

Републичка управа Цивилне заштите Републике Српске апелује да све локалне и републичке инстанце које се баве заштитом и спасавањем, због потенцијално опасних метеоролошких прилика, буду спремне на могуће изазове наредне седмице.

Република Српска 01.09.2014 | 20:35
Опрез – могуће невријеме!

"Као што смо прије два дана наговијестили, приближавају нам се, са становишта заштите и спасавања, потенцијално опасне метеоролошке прилике. Још једном указујемо на могуће невријеме које носи опасности за људе и материјална добра", рекао је синоћ за Срну портпарол Републичке управе Цивилне заштите Жељко Стојановић.

Он је прецизирао да ће јак циклон данас непосредно утицати на временске прилике у нашим крајевима, доносећи потенцијално опасно вријеме.

Стојановић је додао да ће се циклонска циркулација, која започиње данас, задржати цијелу седмицу изнад Балкана и Јадрана.

"Према прогнози Хидрометеоролошког завода Републике Српске, очекује нас претежно до потпуно облачно с кишом, пљусковима и грмљавином, те мјестимично обилним падавинама", рекао је Стојановић.

Он је навео да ће јаче наоблачење прво захватити западне, југозападне и сјеверозападне крајеве Српске, уз кишу и пљускове са грмљавином.

"Током дана ће се наоблачити и у осталим крајевима, уз кишу, пљускове, грмљавину и евентуални град, који ће бити интензивнији на југозападу. Падавине ће се поподне и према крају дана премјештати према централним предјелима и истоку, гдје ће јачати и мјестимично бити такође обилније", каже Стојановић.

Он је додао да се у том периоду у јужним крајевима очекује израженији грмљавински процеси са јачим пљусковима.


Извор: СРНА

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Рубин

01.09.2014 09:55

Пробудила се републичка ЦЗ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо , Слатина - Тузла

01.09.2014 13:54

Лијепи комунисти , од 10 ДМ узимали себи 2 ДМ , а ови " наси " узимају 10 ДМ , али нека када " имају нас као поданике " ! Писем ово јер су директно угрозени зивоти на десетине хиљада неки казу и до 50.000 , у сливу ријеке Спреце јер је под блатом и муљем око 60 % језера Модрац , а брану након комуниста ови " наси " нису ни реновирали , а брана је близу пуцања!

ОДГОВОРИТЕ