Јелена испустила велику шансу

Српска тенисерка Јелена Јанковић изгубила је од 17-годишње Белинде Бенчич са 7:6 (8-6), 6:3 у осмини финала УС опена.

Тенис 01.09.2014 | 07:26
Јелена испустила велику шансу

Велику шансу Јелена је пропустила у првом сету – при вођству 5:3 имала је сет лопту на сервис ривалке, али је не нарочито јак други сервис сместила бекхендом у мрежу.

Потом је Јанковићева претрпела брејк, али је узвратила истом мером и дошла у ситуацију да поново сервира за вођство. Тада је повела 40:15, али је пропустила и те сет лопте, пошто је Швајцаркиња одиграла неколико изванредних поена и изборила је тај брејк.

У ’додатном гему’ Јелена је спасла две везане сет лопте, али на трећој је промашила драјв волеј, ударац који одлично изводи током целе каријере.

Како се испоставило, меч је тада одлучен – борила се Јанковићева и у другом сету, имала је шансе, али је Бенчич контролисала највећи број поена и боље је играла у кључним тренуцима.

Меч је трајао два сата и два минута, Јелена је уписала 35 винера и 38 неизнуђених грешака, док је Бенчич имала 30 директних поена и 34 грешке

Штета због пораза још је већа пошто се жреб прилично отворио – млада Швајцаркиња у четвртфиналу ће играти са Кинескињом Шуаи Пенг, која је савладала Луције Шафарову. Уколико прескочи и ту препреку, Белинда ће у полуфиналу играти са победницом дуела Вознијацки – Ерани.

Када се погледа тај део жреба и прилике које је имала у мечу, Јанковићева има за много чиме да жали.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар