Будућност младих – будућност Српске

Потпредсједник СДС-а Огњен Тадић изјавио је да подржава младе СДС-а Бијељине који хоће да њихова будућност буде будућност Републике Српске.

Република Српска 30.08.2014 | 16:41
Будућност младих – будућност Српске

Тадић је истакао да су млади показали спремност да се упусте у борбу против корупције и криминала, као и реформу образовања.

"Због корупције они немају посао, имају слабо образовање, не могу да ријеше стамбено питање", рекао је Тадић новинарима након конференције Младих СДС-а која је синоћ одржана у Бијељини.

У препуној сали бијељинског Центра за културу водила се дебата о теми “Млади у борби против корупције”. Потпредсједник СДС-а Огњен Тадић овом приликом је истакао да свијест младих о томе колико се корупција интегрисала у све поре друштва даје наду да ће се они свим снагама борити против исте, као родоначелнице непотизма и свега лошег.

“Оно што се дешава у посљедње вријеме са непотизмом није само одраз тог проблема у друиштву. Највиши функционери Републике Српске, они који су тренутно на власти, сад се бјесомучно баве запошљавањем своје дјеце. Не бих рекао да је то само питање непотизма, већ је то најава промјена у Републици Српској” сматра Тадић.

Он је, истовремено позвао све људе, без обзира на страначку припадност, да сарађују, да се уједине, и да тако уједињени стварају бољи, повољнији амбијент за живот у Српској.

Предсједник младих СДС-а Игор Остојић рекао је да ће се залагати за стварање бољег живота за младе људе.

“Млади у Републици Српској живе заиста у тешкој ситуацији. На сваком кораку суочени су са непотизмом, страначким запошљавањем, зато и одлазе из земље” напомиње Остојић.

Он још каже да је потребно што прије промијенити такав негати8ван тренд, да би се, самим тим, и прилике у земљи промијениле.

"Привлачење страних инвестиција и отварање нових радних мјеста биће приоритет нашег рада, а циљ је да млади остану на овим просторима", закључио је Остојић.

БН ТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Рубин

30.08.2014 18:09

Кад се прекине крађа и непотизам,тад ће се отворити много нових врата, а то ће бити послије октобра. Онда ће и омладина имати перспективу. Ова садашња партократија је срозала РС до дна. Значи: Оловку у руке и на изборе. Доста је црвене гамадије!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миа

30.08.2014 21:36

Када на власти буде цовјек коме пиоритет није лицно богацење, онда це и млади имати сансу да се доказу. Мислим да је Огњен заиста тај који мозе да помогне, не само младима, него цијелој РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин-рс

31.08.2014 11:56

Ово је предалеко отисло, млади су скоро убијени у појам. Зато за младе људе једина санса је побједа Огњена Тадица и промјене у Републици Српској!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дада

31.08.2014 14:41

За младе је једини спас да бјезе одавде! Само се вртимо укруг са овим политицарима. Сјаси курта да узјасе мурта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даца25

01.09.2014 17:32

Млади људи у Републици Српској су покретацка снага овог друства, те је на њима обавеза да себи праве бољу будуцност! А актуелна власт сигурно није оно сто млади заслузују, него је то Савез за промјене у цију снагу треба сви да вјерујемо! Сви скупа до побједе!

ОДГОВОРИТЕ