Влада Српске уништила предузећа

Руководство СДС-а посјетило је данас Власеницу и у разговору са руководством те општине констатовало да је актуелна Влада Републике Српске својом политиком Власеницу и њене становнике довела на руб егзистенције.

Република Српска 29.08.2014 | 19:45
Влада Српске уништила предузећа

Посљедња у низу штетних одлука је она којом се Власенци умањују средства од ПДВ-а за 24% чиме је ова локална заједница остала без 750 хиљада марака.

За општину чији је буџет 4,5 милиона то је превише.

Некада узорно предузеће Дрвна индустрија Власеница од 2008. године, када је прешло у власништво Владе Републике Српске срља у пропаст. Данас су капије фабрике затворене, радници без посла и плате.

,,То је резултат осмогодишње владавине СНСД-а и резулат рада Влада Милорада Додика, Александра Џомбића и Жељке Цвијановић'', каже предсједник СДС-а Младен Босић и додаје:
,,У Власеници која је пуна шуме и у којој је отворен Шумарски факултет затворена је Дрвна индустија која је у власништву Владе Републике Српске. Радници немају посла, не примају плату и нема никаквих назнака да ће се овдје било шта покренути. Зато морају доћи промјене и морају доћи људи којима ће запошљавање бити приоритет и којима ће покретање привреде бити основни задатак''.

Осим Дрвне идустрије, захваљујући актуелној власти уништено је и Угоститељско предузеће Игришта.

Предходна локална власт оставила је иза себе 3,5 милиона дуга, од чега 2 милиона у Дому здравља, те стотине хиљада марака у осталим јавним предузећима.

Нова општинска власт од 2012. године успјела је вратити милион старих дугова, али за побољшање живота становника Власенице потребна је и помоћ Владе. Она у Власеницу не долази.

,,Данас су нам у посјети људи који ће, ако Бог да, за два мјесеца преузети републичку власт. Они ће много више помоћи Власеници него предходна власт која је у Власеници затворила све што се могло затворити. Јако мало су помогли, нимало. Велика је незапосленост, јако тешко се живи. Уздамо се да ће нова власт, нови људи покренути Власеницу и помоћи становницима Власенице'', истиче Остоја Драгутиновић посланик СДС-а у Народној Скупштини Републике Српске.

Једно предузеће у Власеници које је, према ријечима потпредсједника СДС-а и предсједничког кандидата Огњена Тадића, успјело да пржеиви владавину СНСД-а је фабрика Алпро у којој се осјети побољшање пословања након посљедњих локалних избора.

,,Долазак нове власти, на челу са начелником из СДС-а њима је омогућио да несметано раде, да им нико не узима рекет, да их нико не малтретира, да их нико не позива на политичку партијску или било какву другу одговорност, већ да их пусти да се баве привредом'', истиче Тадић и додаје:
,,Ови људи су свјесни да праве промјене нема без промјене републичке власти. Проблеми које они имају, високи доприноси, немогућност увоза и извоза у фер условима, начин на који сада послује Влада када је у питању инфлаторна политика и све остало, рјешиви су тек када октобарски избори доведу нове људе у позицију да доносе важне одлуке о тим питањима.''

Тадић тврди да и она предузећа која су затворена у Власеници имају чему да се надају након октобра јер ће нова Влада са својом економском политиком покренути производњу и запослити људе.

У међувремену локална власт у Власеници, иако и тешкој материјалној ситуацији, улаже значајна средства у путну инфраструктуру, пољопривреду и спорт јер је најважније на овим просторима задржати младе људе.

БН ТВ

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

велибор д.

29.08.2014 17:56

Морали су да бирају: или да се обогате или да нам фирме раде.. Сви знамо шта су изабрали!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Родјени Бањалучанин

29.08.2014 17:59

Додик је Бањалуку развалио више него и једно друго мјесто. Овдје је било неколико десетака фабрика, данас нема ни једне. Бањалука је имала врло развијену електронксу, машинску индустрију, хемијску, дрвопрерадјивачку индустрију, а данас нема ништа. Умјесто фабрике Руди Чајавец, сада је тамо некакв хипермаркет Конзум и дискотека Тамарис, и којекаква складишта за увозну робу, цвијеће из холандије и пластику из кине. У главној управној згради у алеји Јована Дучића смјестила се Социјалистичка партија и избацили су свој слоган, "Људи добрих идеја". Како их није срамота!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тузлак

29.08.2014 18:01

Ајмо реално Влада Српске и Влада Федерације су унистиле предузеца....багра

ОДГОВОРИТЕ
Name

нико_битан

29.08.2014 18:03

Па у томе и јесте бит насих тренутних политицара, ниста да не ради, да с емолимо њима и да трцимо око њих, да нас они попут свтаца погледају и дају нам милостињу.Ова багра није способна сто реце Изет Фазлиновиц "да покреце ста је златно доба Титино направило" Ови само гледају има ли њих у тој крадји, неспособан да несто осмисли, неписмен да препозна ста смије а ста не и тако је све препустато временском зубу.Нису они криви , они не знају, они су неспособни јер када град нема становниства онда збиља све пропада, руси се али код нас има људи јос колико толико и поред зивих урбана насеља се русе и нестају.Људи продали су нам и ваздух који дисемо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Млади пензионер

29.08.2014 18:36

Мој Босићу, није то Влада РС, то је страна Влада која само говори српским језиком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

29.08.2014 19:55

Нажалост ово је слика која се виђа по читавој РС, гдје је привреда у колапсу, која се једноставно мора мијењати јер ова територија има могућности само треба улагати у развој а за то су потребни нови људи који су спремни да се боре за боље, а то се изгледа може направити само промјеном власти у октобру

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хелена

29.08.2014 20:49

Актуелна Влада РС је одговорна за пропаст цијеле РС,упропастили су привреду,многе фирме приватизовали,продали за ситне паре својим пријатељима-тајкунима и наравно,пунили своје дзепове,док народ гладује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Соломон

29.08.2014 21:27

Протеклих 9 година су појели скакавци,назадовало с у сваком погледу,промјене су нужне али,реално и новој власти нека је Бог на помоћи,свеукупно стање је катаклизмично.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миа

29.08.2014 21:59

Влада Српске је уништила Српску!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

29.08.2014 22:03

Милорадова коалиција на власти, за 8 година је уништила сва државна предузећа. Тога смо сви свјесни. Медјутим, има ту још нешто чега већина људи није свјесна. Уништили су они и сва приватна предузећа, занатске радње, а и људе појединце који су покушавали да раде поштено, посебно оне који су били у стању да нешто развију и производе. Поклопили су их и потрали са шлеперима и шлеперима бофл робе из бијелог свијета. Установили су "систем" у којем си или газда криминалац или те нема. Уз то не можеш бити самостални привредник криминалац него мораш бити увезан у "систем" односно организовни криминал.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МАРКО

29.08.2014 22:56

БОСИЋУ КО ЋЕ И КАДА РАСКРИНКАТИ ПАВИЋА И ЊЕГОВЕ АРЕРЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

станојко

30.08.2014 01:59

Ста унистили,они су бре све распродали кумовима Русима и којекаким Зидовским кумовима,све ти је то нас Алкапоне(Додик)распрод'о ,опљацк'о и задузио нас до гроба да се не моземо из ове ситуације извуц ни за 300год. његов це син узивати негде у Израелу или Русији док це наса бит зељна круха,заслузио је не затвор него и горе од затвора срам га било а вамо глуми неког великог Србина,није он ни (С)од тога,да је свестан ста је све урадио народу он би се сам казнио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рубин

30.08.2014 07:05

Последњих 9 година је назадовао само народ који није обојен црвено,а то је највећи дио ове опељешене нам земље.Она мањина су додикови тајкуни и пајтоси који су награбили да им могу и праунучад уживати.Али,срећом,у овој,сада обесправљеној земљи,ближи се свануће-октобар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вага

30.08.2014 07:47

Ипак се надати да ће нова власт коју ће формирати Савез за промјене бити на нивоу и имати снаге одрадити тсј силни посао. Ако у року од годину дана не буде резултата, изаћи на улице и тражити ванредне изборе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

баракуда

08.03.2016 11:22

Ђе вам је Бакир, лелемуди. Кад се већ враћате на мјесто злочина, могли сте повести и пајташа са Бистрика.

ОДГОВОРИТЕ