Умјесто леденом водом поливају се шутом

Они желе да скрену пажњу свету на катастрофалне услове у земљи погођеној ратом. Уместо воде, која је тренутно у Гази драгоцен ресурс, они по главама “поливају” шут.

Свијет 28.08.2014 | 21:44
Умјесто леденом водом поливају се шутом

- Нешто морам да урадим и пошаљем потуку целом свету како се живи у Гази - каже Ајман ал Алоул, палестински новинар који је први покренуо “Руббле Буцкет Цхалленге”.

У видео-снимку виде се улице Газе разорене бомбама, а Алоул додаје да идеја јесте потекла од “леденог изазова”, али да нису себи могли да приуште да просипају воду која је неопходна.

- Сврха воде је много важнија од тога да је пролијете по глави. Чак и да имамо воде, тешко ју је замрзнути - додаје он.

Алоул објашњава да су тако дошли на идеју да користе камење и шур од разрушених палестинских зграда. Он каже да не желе никакав новац, само подршку и солидарност са Палестинским народом.

- Не знам ни да ли ћу имати воде кад дођем кући да оперем руке од шута - додаје новинар.

“Руббле Буцкет Цхалленге” за само два дана на Фејсбуку лајковао је 2.000 људи и на Твитеру под хаштаговима #РемаинсБуцкетЦхалленге #рубблебуцкетцхалленге анд #дустбуцкетцхалленге.

Од почетка израелске офанзиве 2.119 Палестинаца, углавном цивила је убијено и расељено је око 500.000 људи у појасу Газе. Са израелске стране погинула су 64 војника и четворо цивила.

Да подсетимо, и “леденом изазову” сакупљено је скоро 40 милиона фунти за борбу против АЛС.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЦЦЦЦ

28.08.2014 19:53

Свака цаст на овој Објави!

ОДГОВОРИТЕ