Радници „Имекса“ нису задовљни обећањима

Директор предузеће “Никола Тесла”, Душан Вјештица, разговарао је у Билећи са радницима “Имекс интернационала”,  који се више од десет дана налазе у штрајку. Он их је обавјестио да је Влада раскинула уговор са Миленом Јанковић и да је “Никола Тесла” преузео сав посао. Међутим, још увијек није сигурно да ли ће раднице сјести за машине.

Република Српска 28.08.2014 | 20:03
Радници „Имекса“ нису задовљни обећањима

Влада је дефинитивно раскинула уговор са „Имекс интернационалом“, али радници нису задовољни рјешењем проблема и питање је да ли ће се производња наставити у понедјељак.

Како су нам у телефонском разговору рекли они су незадовољни јер им је понуђено да им се до 10. септембра уплати посљедња плата у виду стимуланса и речено да им „Никола Тесла“ не може измирити остали дуг од „Имекса“.

“Влада Републике Српске, односно “Никола Тесла” преузима комплетну производњу у производном погону у Билећи. Све уговорено остаје и наставља се са производњом у властитој режији, односно у властитој организацији”, рекао је Вјештица.

Технички директор Милан Бирач каже да има незадовољних радника.

“У понедјељак производња стартује. Да ли се успјело? Мислим да је циљ остварен, да треба покренути производњу, да требају радници добити своју зарађену плату која је обећана до десетог. Један дио тада , а други заостатци за шест мјесеци. Обавезе преузима Влада, а дугове остали остају на “Имексу”. Нису све раднице задовољне, али већина јесте. То увијек тако иде али мислим да бољег рјешења нема у овом тренутку”, истакао је Бирач.

Радницима билећке Фабрике текстила дугује су три плате, топли оброци и регрес, док се дугови “Имекс интернационала” према Општини Билећа, те за комуналије процјењују у стотинама хиљада марака.

БН ТВ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

хео

28.08.2014 18:29

Нема посла ни плата јер су иза ове фирме стајали Додикови хрвати.Сад кад се Додику љуља столица они су се повукли.Срамота ста смо доцекали.Одбранили смо Херцеговину и направили РС да би нас једна крајиска будалетина поцела продавати устасама и да не да насим људима да раде него искљуциво устасе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јустице

28.08.2014 19:29

Па мозе ли ова власт иста направити, а да се не заврси страјком, стецајем, нестанком власника, отказом за висе стотина радника и ником ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђоко

28.08.2014 20:28

Како наплатити дуг општини Билећа.За давање 200 000 км ИМЕКСУ ЈЕ КРИВИЧНО ДЈЕЛО које је учинио начелник општине.Хоће ли ико одговарати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

билеца

29.08.2014 00:04

Ето питања за нацелника ЦЈБ Требиње Драгана Носовица? Засто не ради по закону? Засто не процесуира нацелника опстине билеца којо је из будзета опстине на своју руку дао паре тој фирми и засто не процесутиа остали криминал и прање пара у опстини билеца а и требиње? Нека се бави полицијским послом а не да преко политицких подобника лизе д..е актуелној власти!

ОДГОВОРИТЕ
Name

имајос

29.08.2014 07:41

А колико пословница има Имеx, у Мркоњић Граду за 70 радника три мјесеца нису уплатили плату. Ко то има да истражи?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рубин

29.08.2014 09:56

Пропаст куд год се окренеш у овој нашој земљици!Ни најгори непријатељи јој нису урадили толико зла колико уради ова црвеносекташка мд-банда!Пожури,октобре!

ОДГОВОРИТЕ