Дел Пјеро на крају у Индији!

После Давида Трезегеа и Дејвида Џејмса још један ветеран и великан европског фудбала сели се у Индију - Алесандро Дел Пјеро. Азијска држава, у којој је крикет спорт број један, све више улаже у фудбал.

Фудбал 28.08.2014 | 17:15
Дел Пјеро на крају у Индији!

Када дођу у позне играчке године, многи фудбалери одлучују се да напусте Европу у потрази за последњим "јаким" уговором, али и због жеље за новим изазовима.

Прва несвакидашња дестинација за фудбалере биле су Сједињене Америчке Државе, потом Кина, Уједињени Арапски Емирати, Катар, Аустралија, а изгледа да ће се ускоро све масовније одлазити у Индију.

Двојица некадашњих асова већ су овој азијској држави. Бивши голгетер Јувентуса и француске репрезентације, Давид Трезеге, потписао је овог лета за Пуни сити из Махарашатре, док је чувени голман Ливерпула и енглеске репрезентације, Дејвид Џејмс, члан Керала Бластерса из Кочина и то истовремено као тренер и као голман.

Његов саиграч је некадашњи нападач бројних енглеских клубова и играч који је прошао кроз све млађе селекције националног тима Енглеске, Мајкл Чопра.

Њима би ускоро могао да се придружи и Алесандро Дел Пјеро! Славни Италијан није прихватио нови уговор Сиднеја и по писању светских медија од октобра (када почиње првенство Индије) наступаће за Делхи Дајнамос.

Занимљиво је да на ангажовање ових играча највише утиче руководство индијске Суперлиге (ИСЛ), а не сами клубови. На популаризацији фудбала раде и глумачке звезде боливудске продукције, као и најпознатији крикет играчи у тој држави, који се налазе међу власницима тимова и који у сарадњи са спонзорима организују припремне турнеје великих европских клубова по Индији.

Такође, Атлетико Мадрид, Фиорентина и Фејнорд имају своје "филијале" међу индијским клубовима, па је могуће да ћемо за коју годину гледати неке играче из државе која је тренутно 150. на ФИФА ранг листи, како имају запажене улоге у неким од најјачих европских првенстава.

Коментари / 0

Оставите коментар