Кикановић водио 'Змајеве' на Исланду

Кошаркашка репрезентација Босне и Херцеговине побједом на Исланду (78:70) окончала је квалификације за Еуробаскет 2015. године. На најљепши начин.

Кошарка 28.08.2014 | 11:30
Кикановић водио 'Змајеве' на Исланду

Наши кошаркаши су у Скендерији прије неколико дана савладали Велику Британију и тако су осигурали пласман на Еуробаскет, па синоћни сусрет није носио неки додатни притисак по наше играче. Са Исландом смо се борили за прво мјесто и требао нам је пораз мањи од 10 поена разлике. Морали смо се Исланђанима супроставити без најбољег играча и капитена Мирзе Телетовића. И успјели смо. Побиједили смо још једном у овим квалификацијама.

У самом почетку утакмице доста неизвјесно, али смо се онда резултатски одвојили. Након шест минута игре у првој дионици, водили смо 15:10, затим је Кикановић убацио за плус седам. Серијом 9:0 дошли смо до 24:12 предности, а на крају прве четвртине резултат на семафору гласио је 24:16 у корист нашег тима.

Услиједила је катастрофална игра у других 10 минута. Исланђани су убацивали све што су бацили по кошу, док наша одбрана није била на нивоу. Исланд је у другој дионици убацио 31, ми свега 19 поена у веома ефикасном периоду.

Успоставили су изабраници Душка Ивановића равнотежу у трећој четвртини, па смо пред крај исте дошли до изједначења (56:56), а Гордић је пропустио напад за наше вођство након дуго времена. Трећа четвртина завршена је резултатом 58:58.

Исланд посљедњу дионицу отвара тројком, а на другој страни Кикановић поново постиже поене. Пет везаних поена Шутала долази у најбољем тренутку по нашу репрезентацију, код 64:62 за Исланд. Након предаха, Гордић погађа тројку за нашу 10:0 серију и потпуни преокрет.

На минут и 20 секунди до краја имали смо четири разлике (72:68). Стипановић је био два пута на линији слободних бацања, али је имао половичан учинак, но та два поена додатно су нас приближила побједи. Исланђани нису успјели стићи заостатак од шест поена и на крају смо прославили и четврту побједу у квалификацијама. Коначан резултат гласио је 78:70.

Наш најбољи играч био је Кикановић са 24 поена и 16 скокова, док су Шутало и Гордић убацили по 15 поена, Стипановић 13 поена. Далеко најбољи играч код домаћих био је Стефансон који нам је убацио 21 поен.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

МираИСа

28.08.2014 17:58

Браво момци!

ОДГОВОРИТЕ