Лудило! Лудогорец посљедњи у ЛШ!

Румун Козмин Моци пресудио сународницима...

Фудбал 28.08.2014 | 08:30
Лудило! Лудогорец посљедњи у ЛШ!

Чудо у Бугарској о којем ће цела фудбалска Европа брујати наредних дана! Фудбалери Лудогореца постали биће прави хит овогодишње Лиге шампиона, пошто је судбина одлучила тако да на најлуђи могући начин овери своју улазницу за елитно такмичење! И то после 120 минута игре, гола за продужетак у 90. минуту и невероватних мајсторија штопера Козмина Моција, који је у 119. минуту одменио поцрвенелог голмана Стојанова на гол линији и себе подигао у звезде! Притом, практично је пресудио сународницима, пошто је Моци румунски фудбалер...

Имала је Стеауа гол предности из првог меча и искуство играња великих утакмица, али је тек после пенала оверила своју карту за Лигу шампиона. Утакмица која је одиграна на Националном стадион Васил Левски у Софији због знатно бољих услова него у Разграду, практично је изгледала овако - 90 минута домаћин је нападао као луд, али безуспешно. И онда у последњим тренуцима меча - БУМ!

Лудогорец је ухватио последњи воз за продужетке, а захваљући спретној реакцији Вандерсона, Луда шума и Стеауа одиграли су два пута по 15 минута.

А тамо је виђен апсолутно невероватан црвени картон и брука Владислава Стојанова у 119. минуту, који је до тог момента бранио готово беспрекорно. Избацивањем са терена умало је пресудио тиму Георгија Дерменџијева. Јер су претходно већ све три измене биле извршене..

Али, срећа није окренула леђа Зеленима. Моци је својевољно одлучио да стане на црту, узео је дрес српског интернационалца и голмана Ивана Чворовића и направио чудо!

Одбранивши пенале у другој, а потом и осмој серији, када је ухватио живу лопту Рапи, Моци је постао херој комплетног Разграда, вероватно и Бугарске, а навијаче бацио у стање апсолутног транса, пошто је свом обезбедио историјски пласман у Лигу шампиона.

Баш као што наша стара крилатица каже - срећа прати храбре! А тим из Разграда био је тај луди срећник, којем ће се трести мушема у групној фази ове сезоне!

Коментари / 0

Оставите коментар