Звезду купују Руси или Арапи!

Стеван Стојановић у изјави за белгијске медије открио да ће клуб са Маракане ускоро добити новог власника.

Фудбал 28.08.2014 | 08:00
Звезду купују Руси или Арапи!

Док на Маракани траје штрајк људи који нису примили плате већ седам месеци, изгледа да клупско или државно руководство преговарају о продаји Црвене звезде.

Вероватно потпуно случајно или несвесно, Стеван Дика Стојановић се у изјави за белгијске медије “излетео” да ће Црвену звезду ускоро купити руски енергетски гигант Газпром или неименована компанија из Катара. Некадашњи капитен, потом спортски директор, а данас менаџер добро упућен у дешавања у клубу, Стојановић је открио да би Звезда ускоро могла да добије нове власнике.

Причајући о трансферу Луке Миливојевића из Андерлехта, Стојановић је рекао да Лукин повратак у Звезду није реалан у овом тренутку.
“Није реално да се Лука врати на Маракану. Црвену звезду ће ускоро купити Газпром или једна компанија из Катара. Тај процес ће потрајати и потребно је време. Миливојевић нема времена да чека и потребно му је да се што пре врати у форму”, рекао је Стевановић.

Дакле, први пут је неко од људи упућених у дешавања у Звезди дао изјаву да се ради на продаји клуба страним инвеститорима.

Подсетимо да је премијер Александар Вучић рекао да “Звезда и Партизан не могу да се приватизују јер њихови челници мисле да вреде много, а заправо не вреде ништа”. Потом је Звездан Терзић одговорио са ставом да Звезда не може бити приватизована јер она већ има власнике и да у обзир долази само трансформација власништва.

Недуго затим је и председник ЈСД Партизан Душко Вујошевић открио да ће Газпром купити 50 одсто власничког удела у КК Партизан и ФК Црвена звезда, али је брже-боље сутра демантовао причу речима “да се излануо”.

Или се можда није излануо?

У сваком случају, биће занимљиво видети како ће се даље развијати ситуација на Маракани јер је актуелно стање скоро неодрживо. Звезда је први пут у историји остала без лиценце за евро-купове, потом није могла да региструје ни појачања за домаће првенство, а дугови према бившим и садашњим играчима су огромни због чега је и капитен Милијаш морао да напусти клуб.

Кулиминација је штрајк Радне заједнице чији чланови већ седам месеци нису примили ни динара иако им је клупско руководство давало лажна обећања.

Долазак Руса или Арапа изгледа као једино решење за клуб који никада није био на нижим гранама. Да ли су и колико су преговори одмакли није познато, али Стојановићеве речи дају неку потврду да се “нешто спрема.”

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

бране-велики звездаш

28.08.2014 06:28

дај боже да неко уложи у звезду, па да гледамо прави фудбал

ОДГОВОРИТЕ