Због противљења Станковићу - пред дисциплинску

У Бањалуци је у Републичкој управи за геодетске и имовинско правне послове Српске настављен дисциплински поступак против бившег шефа подручне јединице Приједор Мирослава Четића.

Република Српска 27.08.2014 | 23:00
Због противљења Станковићу - пред дисциплинску

Четић је смијењен са те позиције, званично због спавања на радном мјесту незванично због противљења Будимиру Станковићу који га је 19 јула и физички напао у башти Хотела Босна у Бањалуци. 

Дисциплински поступак против смјењеног шефа Подручне јединице геодетске управе Приједор Мирослава Четића је настављен иако је његов адвокат тражио изузеће до закључка Владе.

Против Четића се званично поступак води због спавања на послу и потписивања умјесто новопостављеног шефа Радмиле Дјудјић, незванично Четић је смјењен и процесуиран због одбијања да избрише забиљежбу извршења над имовином Тргопродаје Приједор чији је власник Будимир Станковић, незванично неформални шеф Републичке управе за геодетске и имовинско правне послове Српске.

„Овдје је давно пукао гром и овдје је питање свих питања ко управља земљом. Мирослав Четић је одбио да изврши кривично дјело и због тога се против њега води дисциплински поступак.“-рекао је адвокат Јефто Јанковић.

Мирослав Четић је, иначе, био одлуком претходног директора управе Младена Ковачевића враћен на мјесто шефа јединице Приједор али та одлука није заживјела јер је Ковачевић смјењен, а на његово мјесто постављен Милош Комљеновић који је Четићу забранио улазак у подручну јединицу Приједор.

Милош Комљеновић је именован за директора Управе иако није био набољи кандидат на конкурсу. На мјесто директора подручне јединице Приједор постављена је Радмила Ђуђић близак сарадник Будимира Станковића. Као што је и Комљеновић.

Четић и његов адвокат су против директора Управе Милоша Комљеновића поднијели кривичну пријаву због злоупотребе положаја. Та пријава је у Окружном тужилаштву Бања Лука.

О читавом случају обавјештени су Влада и предсједник Републике. Реакције те двије институције нема и тешко да ће је бити.

Геодетска управа из свог рада у посљедњих неколико мјесеци у потпуности је искључила јавност Републике Српске. Конференција за новинаре најављена је по именовању Комљеновића за директора, али никада није одржана.

Кроз Републичку Управу за геодетске и имовинско правне послове у посљедњих неколико година протутњало је неколико афера које су брутално опустошиле буџете Бања Луке и Српске.

Најпознатије су афера око земљишта Пољопривредне школе и афера око куповине просторије за подручну јединицу Приједор. У обје су главни актери исти људи.

БН ТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Пјешчани сат

27.08.2014 21:37

Ма, још мјесец и по дана. А онда почиње лов на њих као на бијесне лисице. Све по закону наравно. Ако не буде довољно инспектора отворићемо приватне колеџе па ћемо ишколовати довољно инспектора, тужилаца и судија. Школарина ће бити симболична, 100КМ. Да не би било дискриминације. Школовање ће трајати 3 мјесеца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгиша Ччовић

28.08.2014 05:16

Додикова школа, навикли су да им нико ништа не може. Али ево нам избора и прилике да то промјенимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

28.08.2014 05:21

Пси лају,каравани пролазе... Тако је било годинама и бице тако и у будуце... А засто нико не написе да тај исти господин,док је био на целу ПЈ Приједор,није хтјео да уписе најобицнију хипотеку људима за стан без 500 КМ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љиља

09.03.2018 15:27

Надам се и Богу молим, одвратни су сви скупа фуј!

Name

Рубин

28.08.2014 06:23

Гдје ће им више бити крај,Боже помози!Сви су увезани и упетљани ко цријева.Фууј!Ако им ико стане на жуљ-готов је!Толики лоповлуци за свој џеп,па то би давно у уређеној земљи висило на вјешалима или трунуло по затворима са првим бајом на челу.Земљо,отвори се да пропаднем!На шта спаде земља коју створише храбри јунаци а на шта је сведоше они који ни не знају шта је пушка!

ОДГОВОРИТЕ