Откупљено 200 тона поврћа

Пољопривредна задруга "Повртарство" из Црњелова откупила је до сада 200 тона поврћа, а до краја године планира да откупи чак 2.000 тона, рекао је директор ове задруге Мићо Живић.

Република Српска 25.08.2014 | 19:47
Откупљено 200 тона поврћа

"Већ четири године бавимо се откупом поврћа. Прво смо радили са бањалучком `Витаминком`. Сада је та сарадња успостављена и са осталим прерађивачким индустријама - са `Савом` Бијељина, а први пут смо ове године и на тржишту ЕУ у Словенији", каже Живић.

Он је навео да је страни купац задовољан квалитетом робе из Црњелова, Батковића, Трњака и других семберских села, коју пласира ова задруга.

"Откуп траје већ 10 дана и веома је важно да имамо могућност да у кратком року исплатимо све пољопривредне произвођаче, као што смо радили и претходних година", рекао је Живић и додао да је то омогућено склапањем аранжмана са Павловић банком која финансијски прати комплетан откуп.

Он је рекао да је у овој години највећи купац фабрика "Сава" Бијељина која је дала гаранције за редовно плаћање, да не постоје проблеми с тим у вези, као и да је у свему учествовала градска управа субвенционисањем камата.

"Што се бањалучке `Витаминке` тиче, и даље сарађујемо добро, јер и она у веома кратком року исплаћује робу произвођачима", навео је Живић и изразио задовољство квалитетом и пласманом производа својих коопераната.

Пољопривредна задруга "Повртарство" из Црњелова склопила је прољетос уговоре са 120 коопераната из Семберије.

Коментари / 0

Оставите коментар