Први велики дерби: Сити - Ливерпул (21)

Први велики дерби у новој сезони Премијер лиге одиграће актуелни шампион Манчестер сити и вицешампион Ливерпул. Само три бода делила су ове две екипе у претходној сезони, када су "грађани" бољим играма у финишу успели да стигну до шампионске титуле.

Фудбал 25.08.2014 | 20:15
Први велики дерби: Сити - Ливерпул (21)

И једни и други су на старту нове сезоне остварили тријумфе – Сити је био сигуран на гостовању код Њукасла, док је Ливерпул савладао Саутемптон голом Стариџа.

Капитен домаћих Венсан Компани упозорио је да ће "редси" имати знатно тежи пут до врха него претходне сезоне, пошто их сада очекују и обавезе у Лиги шампиона. Белгијанац верује да ће добра игра у првом колу и предност домаћег терена знатно подићи самопоуздање његовим саиграчима.

"Ово је први пут да већ у првом мечу сезоне пред нашом публиком играмо овакав дерби. Али, ако одиграмо као против Њукасла прошле недеље, можемо да рачунамо на три бода. Меч са Њукаслом био је веома важан за нас
и сада више не осећамо никакав притисак", рекао је он.

И поред не тако убедљиве игре против Саутемптона, голман Ливерпула Симон Мињоле је оптимиста.

"Мислим да ће нам сада бити много лакше него против Саутемптона. Наш
претходни противник променио је менаџера и готово читав тим, тако да нисмо
знали шта да очекујемо. Али, Сити познајемо веома добро. Знамо квалитет
њихових играча, прошле сезоне успели смо да их победимо и надам се да ћемо и сада имати шансе за тријумф", уверен је белгијски чувар мреже.

Коментари / 0

Оставите коментар