Федерер пред УС опен...

Други носилац Роџер Федерер изјавио је да се много боље осећа пред овосезонски УС опен у односу на прошлогодишњи турнир у Њујорку.

Тенис 25.08.2014 | 16:30
Федерер пред УС опен...

“Прошле године сам покушавао себе да убедим да имам шансу за титулу, али истовремено сам осећао да ми је потребна срећа у жребу јер ми је било тешко да добијам играче из Топ 5 или Топ 10. Самопоуздање ми је брзо нестајало јер се нисам добро кретао. Због леђа сам се плашио да не доживим нови пех, није све било јасно и једноставно као сада“, казао је Федерер.

Према мишљењу многих, Швајцарац је ове године први фаворит за титулу.

“Ове године сам одиграо много добрих мечева – не само у Торонту и Синсинатију, већ сам од прве недеље играо заиста лепо. Долазим на турнир са осећајем да знам како је када се освоји турнир – онда се навикнеш на то, самопоуздање ти расте и једноставно заборавиш како да изгубиш поен. Вратиш се у победнички ритам и све делује једноставно. Мислим да могу да одиграм сјајно“.

Федерер је можда и највише профитирао изостанком Рафаела Надала.

“Узбудљивије је са њиме, разочаран сам због навијача и турнира. Ми играчи се надамо да ће се брзо опоравити и да ће се ускоро вратити. Ипак, истовремено то видимо као прилику, да што боље искористимо то што има један тежак супарник мање. Не знам, можда он не би ни био у мом делу жреба, и тако овде никада нисмо играли“.

У првој рунди Роџер ће се састати са Маринком Матошевићем из Аустралије.

“Играли смо само једном, победио сам га ове сезоне у Бризбејну на сличном терену (6:1, 6:1). Ове године је доста напредовао на АТП листи, свестан сам да може да буде опасан, али исто тако знам да све зависи од мене“.

Коментари / 0

Оставите коментар