Машовић упорно бјежи од истине

Предсједавајући Колегијума директора Института за нестала лица БиХ Амор Машовић одбио је три предложена датума за одржавање конференције за новинаре поводом Међународног дана несталих, јер настоји да избјегне одговоре на бројна питања која се односе на српске жртве и тражење Срба који су нестали у протеклом рату у БиХ.

Босна и Херцеговина 25.08.2014 | 09:20
Машовић упорно бјежи од истине

Ово је истакао предсједник Удружења породица несталих лица сарајевско-романијске регије Милан Мандић и додао да је Савјетодавни одбор донио одлуку о одржавању конференције за новинаре 30. августа, када се обиљежава Међународни дан несталих, чему се Машовић успротивио, правдајући то својим обавезама.

Мандић је рекао су били спремни и понудили друге датуме, али да нису наишли на одобравање.

“Као предсједавајући Савјетодавног одбора предложио сам 28, 29. и 30. август, што је он одбио. Разлог за такво понашање је једноставан јер би се нашао пред неугодним питањима која се односе на нестанак сарајевских Срба”, рекао је јуче Мандић.

Он сматра да се Машовић боји чак и своје самовоље коју спроводи у Институту, али да упорно настоји да рад Института омаловажи и сведе на најмању могућу мјеру.


(Глас Српске)

Коментари / 0

Оставите коментар