Земљотрес у Калифорнији, 80 повријеђених

Север Калифорније је данас погодио снажан земљотрес од 6,1 степени Рихтера. На десетине људи је повређено, а неки од њих задобили су теже повреде, саопштили су званичници у Напи.

Свијет 24.08.2014 | 18:33
Земљотрес у Калифорнији, 80 повријеђених

Више од 80 људи је збринуто у болници, јавља Раша тудеј. Међу тешко повређенима је је и једно дете.

Иако је у првим агенцијским извештајима о земљотресу, чији је епицентар био осам километара северозападно од места Амерички Кањон, наведено да нема вести о повређенима, нажалост, само у једној болници у Напи примљено је више од 80 повређених, а пристижу и извештаји о материјалној штети.

Изазвано је неколико пожара, без струје је остало десетине хиљада људи, а многи су у страху у сред ноћи бежали из својих кућа.

Портпаролка болнице у Напи Ванеса Дегир изјавила је да је углавном реч о посекотинама и уганућима али да има и фрактура, прелома кука, као и случајева срчаног удара. За сада се не зна да ли су све повреде последице земљотреса.

У северном делу града уништено је неколико мобилних кућа, неке су изгореле, гасовод и водовод су претрпели штету, а оштећене су и неке историјске зграде.

Шеф ватрогасне службе у Напи навео је да је у граду било шест већих пожара и да је штета значајна.

У ранијим извештајима наведено је да су поједини делови града остали без струје. Ово је у последњих 25 година најачи земљотрес у обалском појасу Сан Франциска.

Становници Сан Франциска, удаљеног око 60 километара, и Дејвиса, удаљеног од (епицентра) Кањона око 100 километара, одмах су о земљотресу известили јавност посредством Тwиттера.

Коментари / 0

Оставите коментар