Новак: Сви крећемо од нуле

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је да себе не сматра главним фаворитом пред почетак УС Опена, али и да је немогуће било шта предвидети.

Тенис 24.08.2014 | 15:10
Новак: Сви крећемо од нуле

Ђоковић је на последњем Грен слему сезоне постављен за првог носиоца и на старту игра са Аргентинцем Дијегом Шварцманом, у понедељак увече на Артур Еш стадиону.

Српски тенисер је освојио Вимблдон, али је од тада забележио по две победе и пораза и није приказао своју
препознатљиву игру ниједног тренутка од почетка другог дела сезоне на тврдој подлози.

„Једно је сигурно, сви крећу од нуле. Сви почињу у понедељак, а ко за две недеље буде имао трофеј, биће победник. Биће веома отворено. Мислим да је у овом тренутку ниво такмичења много више јер су ту играчи који су око 15, 20 места на свету, али раде веома вредно, развили су своје вештине, и ниво тениса који играју је много бољи него пре пет година, по мом мишљењу. Због тога је најбољим играчима теже да освоје овај турнир“, рекао је Ђоковић.


Ђоковић признаје да му тенис више неће бити приоритет, пошто ће за два месеца постати отац, али је и даље фокурисан на велике успехе.

„Имам велика очекивања од себе, али је увек и било тако. Међутим, сада је посебан случај јер осећам да сам сада физички најјачи. Желим то да искористим и остварим што више победа“, нагласио је српски тенисер.

Ђоковић је већ једном славио на УС Опену, 2011. године, а у јулу је свој број титула на Грен слемовима довео до седам. Од тада, Новак је играо још два финала, али је прво поражен од Ендија Марија, а потом и Рафаела Надала.

Ове године, такмичење у Њујорку Новак почиње против 22-годишњег Шварцерцмена, који први пут игра у главном жребу на последњем Грен слему сезоне.

„Увек је проблематично када први пут играте са неким. И играње на централном терену ће за Шварцмена
ће бити јединствено искуство. Дефинитивно нема шта да изгуби. А ја ћу покушати да искористим своје искуство играња великог броја мечева на том терену да бих дошао до победе“, нагласио је Ђоковић.


Коментари / 0

Оставите коментар