Влада "неподобне" општине слаби

Предсједник СДС Младен Босић рекао је данас приликом посјете Вишеграду да Влада Републике Српске и даље наставља са праксом смањења средстава за поједине општине гдје СНСД није на власти, доводећи их тако у тешку економску и социјалну ситуацију.

Република Српска 24.08.2014 | 10:16
Влада "неподобне" општине слаби

“Руководство општине Вишеград је да би уштедјело кресало материјалне привилегије функционера и успјело да за двије године врати 1,2 милиона КМ дугова претходне СНСД-ове власти у овој општини”, додао је Босић.

Босић је примјетио о да су општине приморане да се баве проблемима које би требало да рјешава Влада Републике Српске као што је запошљавање.

“Главни проблеми друштва су незапосленост и економија“, рекао је кратко Босић.

Он је похвалио руководство општине које је велику пажњу посветило омладини, издвајајући више средстава за спорт, затим стипендије и запошљавање приправника.

“Ми смо и овдје покупили искуства и одлучили да у предизборном периоду понудимо нашу визију односа између Владе РС и лолакних заједница не дозвољавајући да се проблеми између ова два субјекта преламају преко леђа грађана”, навео је Босић.

Босић је изразио наду да ће послије октобра доћи до промејна набоље.

Начелник општине Вишеград, Славиша Мишковић истакао је да је од челних људи странке добио подршку за перманентно стварање политичке и привредне климе у народу у коме власт мора да осјети његове стварне потребе.

Потпредсједник СДС и кандидат за предсједника Републике Српске, Огњен Тадић подржао је Мишковићеву иницијативу о оснивању Регионалног туристичког предузећа које ће дјеловати на подручју више општине са тромеђе Црне Горе, Србије и БиХ, односно Републике Српске.

"Потребно је да се овај регион са изузетно богатим турстичким дестинацијама увеже, да се туристички садржаји обједине, олакша прелаз туриста преко државних граница и створе друге погодности како би што више људи посјетило ове крајеве”, рекао је Тадић.

Тадић је данас уручио медаље побједницима на Туристичкој манифестацији „Скокови са вишеградсек ћуприје“.

(БН ТВ)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Сарајлија

23.08.2014 22:18

Постенијих људи од посланика Којица и нацелника Мисковица нема на далеко и СДС треба да се поноси сто има такве људе.Сви су се удрузили/унутрасње издајице СДС,СНСД,Кустурица и остали/ како би онемогуцили да Посланик Којиц поново продје у парламент Републике Српске,али народ зна ко је и какав је он,тако да им то неце поци за руком.Успјели су запослити преко 70 људи у граду,33 приправника финансира опстина,135 стипендија су добили студенти/кад је био СНСД 75/,купили су пољопривредне масине за села,ојацали комунално предузеца и јос много,много тога...Само напријед свака цаст Посланице и Нацелнице..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миа

24.08.2014 01:29

Влада угњетава не само оне општине у којима нису на власти, већ и све људе у овој држави који не припадају једној од три коалиционе странке. Њихова бахатост се види на сваком кораку. Отворено говоре људима који нису у СНСДу да се никада запослити неће. Само не рачунају на то да је октобар близу и да они више неће бити власт, а било би им боље да се на вријеме помире са тим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Промјенити републичку власт.

24.08.2014 07:46

Треба у октобру ове године промјенити републичку власт, па се та дискриминација неће дешавати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин-рс

24.08.2014 13:28

То се десава вец годинама да опстине на којима није СНСД на власти буду препустене саме себи па цак и да им узимају оно сто им припада. Ево на Палама је Јахорина изузета из ингеренција опстине и све паре иду у Бањалуку сто је катастрофа за овај крај. Следеци примјер је узимање пара од ПДВ-а сиромасним опстинама а првасходно у којима су нацелици из опозиције. А градјани у опстинама у којима су СНСД-ови нацелници нису у бољој ситуацији јер они све покрадосе у своје дзепове. Народе пробуди се вријеме је за промјене!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мито

24.08.2014 15:14

Сарајлија,јесте тај Којиц цестит и постен само би се морао осисати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуско

25.08.2014 22:02

Срамотно понасање предсједника. У градовима и опстинама у којима СНСД-е није на власти неце ни да посјети градске управе камо ли да несто помогне, вец само посјети канцеларије своје странке. То је предсједник само СНСД-а и његових цланова. СРАМОТА

ОДГОВОРИТЕ