Нови изазов за Јунајтед је - Сандерленд

После шокантног пораза од Свонсија на старту Премијер лиге фудбалери Манчестер јунајтеда по искупљење одлазе у Сандерленд. Прошле године, у прва два кола екипа са "театра снова" је освојила четири бода, али сви знамо како су завршили шампионат и управо због овог податка још није упаљено црвено светло на "Олд Трафорду".

Фудбал 22.08.2014 | 19:35
Нови изазов за Јунајтед је - Сандерленд

Ван Галов тим је потпуно разочарао и ово гостовање, без обзира што је у питању друго коло, могло би да одреди судбину гиганта са "Олд Трафорда". Сувишно је причати да је победа императив, а олакшавајућа околност за госте је што ће у тиму бити Робин ван Перси.

Сандерленд је у финишу премијерног дуела "исчупао" бод на гостовању Вест Бромвич Албиону, међутим, пред долазак Рунија и друштва на "Стадион Светлости" традиција им никако не иде на руку. Иако су добили два од последња три међусобна дуела, укључујући и онај из финиша прошлог издања Премијера, готово је невероватан податак да су то и једини тријумфи Сандерленда против Јунајтеда још од сезоне 1996-1997.

Мечеви ова два ривала по правилу су тврди, не толико лепи за гледање и са мало голова. Ван Гал гаји офанзиван стил игре, али Острво није Холандија, није ни Шпанија, респект према имену ривала практично не постоји и свако сваког може да подеди.
Менаџер домаћих Гус Појет током лета остао је без неколицине важних фудбалера, али "фајтерски" приступ игри, који га је некада красио на терену, пренео је и на своју екипу.

У фуриозном финишу прошле сезоне, када је Сандерленд у гостима савладао и Јунајтед и Челси, Уругвајац је потврдио да израста у озбиљног тренера, а да ли ће успети да отежа посао колеги са клупе Јунајтеда сазнаћемо у недељу.

Меч се игра од 17 часова.

Коментари / 0

Оставите коментар