Ђурђићев нови почетак у Аугзбургу

Нападач који је пре повреде дебитовао за репрезентацију Србије враћа се на велику сцену у дресу Аугзбурга.

Фудбал 22.08.2014 | 18:50
Ђурђићев нови почетак у Аугзбургу

Никола Ђурђић јануара 2013. је стигао у Немачку преко Норвешке и Шведске и постигао пет голова на 15 наступа за Гројтер Фирт, али није успео да спречи испадање тог тима.

Остао је веран Гројтеру и у "цвајти", али је већ у трећем колу против Кајзерслаутерна доживео тешку повреду колена. Вратио се на терен у марту, после седам месеци паузе, постигавши три поготка у последњих 12 кола.

Гројтер је био на ивици повратка у Бундес лигу, али је Хамбургер у "баражу" био за нијансу бољи - 0:0, 1:1!

Клуб није желео да га даље спутава и одобрио му је трансфер у Аугзбург, који је пролетос био осми на табели немачког првенства и мало му је недостајало да се пласира у квалификације за Лигу Европе.

"Желимо што пре да обезбедимо опстанак, а када бисмо опет освојили осмо место, то би био сјајан резултат. Веома брзо сам се уклопио у екипу и привикао на систем рада. Клуб заиста функционише као породица, а дружим се највише са Словенцем Тимом Матавжом, који је дошао из ПСВ-а", прича Ђурђић (28), за кога је Аугзбург платио 1,3 милиона евра.

Његов тим у првом колу гостује Хофенхајму, у суботу од 15.30 часова.

Некадашњи члан пиротског Радничког и Вождовца очекује да види исте тимове у борби за титулу.

"Мислим да су Бајерн и Дортмунд опет највећи фаворити, с тим што је Борусија ослабљена одласком Левандовског. Леверкузен је такође јак и може да се укључи у трку".

Ђурђић је јединих 45 минута у дресу "А" националног тима одиграо 6. фебруара 2013. године против Кипра у Никозији. "Орлови" су головима Тадића (два) и Басте добили пријатељски меч резултатом 3:1.

Коментари / 0

Оставите коментар