Дворови: Незапамћено лоша година

На базенима „Бање Дворови“ код Бијељине овогодишња сезона била је незапамћено лоша, рекао је директор ове јавне установе Влатко Јефтић.

Република Српска 22.08.2014 | 12:48
Дворови: Незапамћено лоша година

Јефтић каже да сезоне практично није ни било и да је посјета слаба због лоших временских услова, као и због поплава у ширем региону које су економски ослабиле моћ грађана.

„Било је тек неких 11 топлијих дана, а претходних година било је и педесетак“, наводи Јефтић.

Он истиче да, упркос најавама лијепог времена и топлих дана у септембру, тада није могуће остварити жељени промет гостију.

„Људи су завршили са одморима, почиње школска година, студенти одлазе ван Бијељине. Ипак, базени ће бити отворени све док буде топлих дана, али тада се не може говорити о некој заради и промету“, каже Јефтић.

Директор „Бање Дворови“ подсјећа да су ове године на завидном нивоу услуга, квалитет и асортиман понуде, те хигијена, као и да је много уложено у припреме и улагања.

„Надам се да ће улагања за ову годину резултате дати тек идуће сезоне“, каже Јефтић.

Он подсјећа да су базени Бање почели са радом 12. јуна и да је сезона каснила због поплава које су у мају задесиле регион.

„Чим се вода повукла, базени су детаљно сређени, као и објекат Бање, и за 10 дана успјели смо да све припремимо“, додаје Јефтић.

Он напомиње да ништа боља ситуација није ни у бањском дијелу ове установе, јер су ове године изостали традиционални посјетиоци из Срема и Мачве, посјетиоци из Шида, Шапца, те Сремске Митровице.

„Сву клијентелу овог дијела Србије практично смо изгубили због поплава у окружењу. Сва наша зарада ове године, око 90 одсто, била је од финансирања Фонда здравствене заштите Српске“, наводи Јефтић.

У базенима „Бање Дворови“ је термоминерална вода, чија је температура на изворишту 73 степена Целзијусова. У два дјечија, од укупно пет базена, температура воде је 31 степен.

Ово купалиште у Семберији има и пратеће садржаје, међу којима су тениски и терени за мале спортове.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Зивановиц

22.08.2014 11:09

Ко им је крив?! Имају све услове да направе и затворене базене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бн

22.08.2014 11:25

А и цијена улаза је бас приступацна...

ОДГОВОРИТЕ