Србија се мучила и побједила

Кошаркашка репрезентација Србије победила је Нови Зеланд у Вршцу са 83:79, у претпоследњој провери пред Мундобаскет у Шпанији.

Кошарка 22.08.2014 | 12:16
Србија се мучила и побједила

Екипа Александра Ђорђевића ће и последњи меч пред пут на Светско првенство одиграти против исте селекције у недељу у хали Пионир.

Најважнија ствар са утакмице у Вршцу је повратак Милоша Теодосића на паркет после повреде зглоба. Он је одиграо 20 минута уз учинак од 6 поена и 3 асистенције.

Мирослав Радуљица је био доминантна фигура овог меча са 21 поеном, 4 скока и 9 изнуђених прекршаја. Богдан Богдановић додао је 16 (4-6 за три), Немања Бјелица имао је 8, а Рашко Катић 7 поена. На другој страни, Вебстер је убацио 18, а Пени и Вукона по 12 поена.

Екипа Новог Зеланда одлично је почела дуел. У првој деоници је имала предност у већем делу, ношена одличном ихгром Вебстера и Вуконе.

На другој страни најбољи су били Радуљица и Катић, па је наш тим после 10 минута имао кош предности – 24:22.

Новозеланђани су надставили са добром игром и у наставку. Одлично су шутирали са дистанце, па су средином друге деонице имали и осам поена вишка – 38:30. Србија се брзо вратила са две тројке Богдановића, али је екипа Новог Зеланда на полувремену водила са 45:42.

И у другом полувремену виђена је слична слика, Александар Ђорђевић испробавао је разне варијанте, а наш тим је успео да дође до победе уз одличну партију Мирослава Радуљице.

Коментари / 0

Оставите коментар