Сарајево одлично, ипак на крају 2:3

Величанствену партију пружили су фудбалери Сарајева, који су се на препуном стадиону Кошево храбро борили с фаворизованом Борусијом из Менхенгладбаха у првом сусрету плеј-офа за Лигу Европе. Нијемци су, на крају, уз мало среће и на искуство, славили резултатом 3:2.

Фудбал 22.08.2014 | 09:55
Сарајево одлично, ипак на крају 2:3

Сарајево је показало снагу и квалитет. Сарајево се надигравало с Борусијом, шестопласираном екипом Бундеслиге из прошле сезоне. Не да су бордо момци успоставили равнотежу на терену с далеко скупљим противником, већ га је добрим дијелом утакмицеи сатјерало у угао. Уз мало среће, Сарајево је могло славити побједу над побједама, но изабраници Џенана Ушчуплића мораће за седам дана у Менхенгладбаху нападати гол заостатка.

На почетку је, у првим минутима, Борусија пријетила, но срећом Бандовић није морао да реагује. Онда је Стојчев у четвртом минуту имао мат позицију, но био је непрецизан. Затим је Билбија траљаво главом пуцао у петом минуту након убачаја Пузигаће из аута.

И онда хладан туш. У 10. минуту њемачки клуб је стигао до вођства. Андре Хан је искоса с десне стране лопту послао иза леђа Бандовића. Тај погодак као да је дао крила играчима Сарајева, који су кренули са жестоким атацима на гол Сомера. У 12. минуту Окић пуца, Сомер брани. Затим је Цимирот у 19. минуту снажно шутирао, но Сомер је опет сигуран.

Добар напад Сарајево је имало у 22. минуту. Стојчев је кренуо напријед, имао је самог Окића на десној страни, али је одлучио сам завршити напад, снажно је пуцао, али поред гола Сомера. Пузигаћа је у 26. минуту изненадио Борусију, главом погодивши након убачаја Велкоског с лијеве стране.

До краја првог дијела домаћи су играли добро, нападали, али су на одмор ипак отишли с голом заостатка. Велика грешка Бандовића након центаршута с десне стране, па Хрготи није било тешко да лопту пошаље главом у мрежу бордо тима. Доиста несхватљива, почетничка грешка Бандовића…

Добра утакмица и у наставку. Резервиста Харис Дуљевић је у 58. минуту ‘запалио’ Кошево, постигавши погодак за ново изједначење (2:2). Домаћи играчи осјетили су прилику да, уз велику подршку сјајних навијача, дођу и до побједе. И док су играчи у бордо дресовима тражили начин за нови гол, стигао је нови, хладан туш. Хрготи се у 73. минуту одбила лопту на ногу, а овај с 18 метара распалио прави пројектил и Бандовић је остао потпуно немоћан.

Имала је Борусија добре шансе преко Хермана и Џонсона. Први је био непрецизан, а након ударца Џонсона, Берберовић је с гол-линије избацио лопту. Умало да Хргота дође до хет-трика у 80. минуту, но срећом статива се испријечила иако је Бандовић већ био савладан.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ацо

22.08.2014 08:25

Богами смо ок просли. Мислио сам да нецемо имати никакве сансе, Свака цаст

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истоцно Сарајево

23.08.2014 07:17

Навијац сам Сарајева од прије рата и остајем заувјек... Супер утакмица, мислим да це због ФК Сарајева да свим клубовима у БиХ крене на боље јер ово је велики корак БиХ фудбалу.

ОДГОВОРИТЕ