Македонцима опраштају кредите

У Македонији је почела акција једнократног отписивања дугова најсиромашнијих грађана, чиме породице које имају годишње приходе до 1.700 евра у центрима за социјални рад могу да затраже да им се кредити и рачуни опросте.

Регион 21.08.2014 | 12:20
Македонцима опраштају кредите

Рок за пријаву је месец дана, почевши од данас, након чега ће посебно тело разматрати пристигле захтеве.Због чињенице да желе да се ослободе кредита, неплаћених рачуна за струју, грејања и ТВ претплате, многи грађани су се већ првог дана за подношење захтева окупили у великом броју у Центру за социјални рад у Скопљу.

Држава ће једнократно отписати дугове грађанима који живе од социјалне помоћи, незапосленима, онима који су изложени социјалном ризику због смрти партнера или тешке болести, уз услов да породица не сме да има укупне годишње приходе веће од 1.700 евра.

Према проценама македонске владе, сваком петнаестом одраслом грађанину у Македонији тако ће бити опроштени дугови.

Власти најављују да ће поступком отписа дугова бити обухваћено између 50 и 100.000 најсиромашнијих грађана. Процедура која почиње требала би да буде завршена почетком новембра.

Банке ће грађанима опростити кредите за које, кад су их узимали, нису имали обавезу да осигурају хипотеку.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

рубин

21.08.2014 10:57

Тако би требало да уради и наша влада,јер су за њихове власти довели до најгорег сиромаштва двије трећине свога становништва.Али,слаба фајда ,јер богатство мањине никад није сито у овој пропалој земљи,коју ће,послије избора ,нова власт морати подизати на ноге,како-тако.

ОДГОВОРИТЕ