Без изненађења у квалификацијама за ЛШ

Жеља и велико хтење вечерас нису били од велике помоћи Лилу и Стандарду из Лијежа, који су пред својом публиком поражени минималним резултатом од Порта и Зенита.

Фудбал 20.08.2014 | 23:30
Без изненађења у квалификацијама за ЛШ

Порто је већ у првом европском мечу показао да поседује озбиљан квалитет, не само за повратак шампионске титуле у португалском првенству, већ и за озбиљан европски поход у Лиги шампиона.

Екипа Хулена Лопетегија била је апсолутно доминантнији ривал, не само по поседу лопте и теренској доминацији, већ и по далеко већем броју изгледних прилика.

Управо једну такву у 61. минуту у погодак је претворио Ектор Ерера, који је из другог плана велику шансу Џексона Мартинеза претворио у погодак. Треба напоменути да је голу претходио перфектан центаршут појачања из Барселоне, Кристијана Теља, који је на терен ушао само минут раније.

Колико је Лил био немоћан, најбоље осликава статистички податак, да су домаћи играчи први погодак у оквир гола упутили тек у завршници меча.

За разлику од Лила, Стандард је донекле и успевао да угрози вођство руског вицешампиона, који је до вођства дошао још у 16. минуту преко сналажљивог Олега Шатова.

Екипа из Лијежа је тек у финишу меча успела да успостави теренску доминацију и почне озбиљно да прети Лодигину.

Најодлучнији у тој намери био је Џеф Луис, који је у два наврата упутио озбиљне ударце у гол Зенита, али је Лодигин оба пута одлично интервенисао о сачувао мрежу свог тима на овом мечу.

Сва три преостала меча плеј-офа Лиге шампиона ове вечери завршена су резултатом 1:1.

Алборг је на свом терену водио голом Томсена од 16. минута, али је Оливеира у 54. минуту поставио ствари на своје место.

Као што је дошао до плеј-офа, Селтик је стигао и до првог поготка у Људском врту стигао је уз много среће и сналажљивости Мекгрегора у шестом минуту, али је само осам минута ксасније Бохар донео изједначење Марибору. С обзиром да је меч био изузетно отворен до краја меча, заиста је тешко предвидети који тим ће успети да се домогне елитног европског такмичења.

Слован је постигао оба гола у Братислави, али Бате Борисов иде задовљнији кући. Гости су повели аутоголом Јаблонскија у 44. минуту, док је домаћин у 80. минуту преко Витека стигао до изједначења.

ЛИГА ШАМПИОНА (ПЛЕЈ-ОФ) – први мечеви

Лил - Порто 0:1 (0:0)
/Ерера 61/

Стандард - Зенит 0:1 (0:1)
/Шатов 16/

Слован - БАТЕ 1:1 (0:1)
/Витек 80 - Јаблонски 44. аутогол/

Алборг - АПОЕЛ 1:1 (1:0)
/Томсен 16 - Оливеира 54/

Марибор - Селтик 1:1
/Бохар 14 - Мекгрегор 6/

Уторак:
Салцбург – Малме 2:1 (1:0)
/Шимер 16, Соријано 54 – Форсберг 90/

Стеауа – Лудогорец 1:0 (0:0)
/Кипчиу 88/

Бешикташ – Арсенал 0:0

Копенхаген – Леверкузен 2:3 (2:3)
/Јоргенсен 9, Амарти 13 – Кислинг 5, Белараби 31, Сон 42/

Наполи – Билбао 1:1 (0:1)
/Игуаин 68 – Муниаин 41/

Коментари / 0

Оставите коментар