Дњепар једва 2:1 против Хајдука!

Уз мало среће, фудбалери Хајдука могли су и до побједе у гостима код Дњепра у првом сусрету плаy-оффа за Лигу Европе, али на крају су поражени резултатом 2:1.

Фудбал 20.08.2014 | 20:15
Дњепар једва 2:1 против Хајдука!

Хајдук је у Кијеву гостовао код украјинског Дњепра и упркос чињеници да се бранио првих 45 минута, можда прокоцкао побједу у наставку. Дњепар је у првом минуту запријетио преко Селезњова, али је Калинић одбранио. Нови хрватски репрезентативац се истакао и у 22. минуту, када је зауставио шут Кравченка. До краја првог дијела домаћи су имали инцијативу, али мреже су мировале.

На отварању другог дијела гости из Сплита долазе до водства. Бх. репрезентативац, Тино Свен Сушић, се у петерцу Дњепра нашао на правом мјесту и у право вријеме, те је лопту с неколико метара закуцао у мрежу.

Украјинци узвраћају само три минуте касније. Никола Калинић је матирао свог презимењака и против свог бившег клуба за 1:1. Могао је Хајдук у 66. минуту опет повести, али Бојко брани ударац Цакташа с 12 метара. Исти је играч убрзо имао стопостотну шансу, Бојко опет скида.

Чист пенал није досуђен гостима у 68. минуту. Стринић је с обје руке држао Маглицу који је пао у домаћем казненом простору, али судија му је показао жути картон због наводног симулирања, а требао је, реално, показати на бијелу тачку. На крају Сплићани нису издржали, у 88. минуту Шахов је постигао гол за минималан тријумф домаћих играча.

Хајдук је итекако у игри за групну фазу, али морају прво добро одрадити реванш на Пољуду за седам дана и славити побједу. Сушић, који је наставио са сјајним партијама, играо је 90 минута за ‘биле', баш као и Авдија Вршајевић, коме је пропао трансфер у енглески Мидлсбро.

Коментари / 0

Оставите коментар