Вацке: Неће Ројс за парама!

Морамо да сачекамо и видимо да ли можемо да задржимо Марка. Познајем га добро и могу да кажем да овде није реч о новцу. Ради се о амбицијама и поверењу према играчима, каже Јоаким Вацке.

Фудбал 20.08.2014 | 20:45
Вацке: Неће Ројс за парама!

Спортски директор Борусије из Дортмунда Јоаким Вацке рекао је данас да је уверен како Марко Ројс није тип играча који ће дозволити да новац утиче на његову каријеру и да неће кренути стопама Марија Гецеа и Роберта Левандовског, који су завршили у редовима највећег ривала Бајерна из Минхена.

Поред Бајерна, интересовање за најбољег играча Дортмунда показали су и Манчестер Јунајтед и Атлетико Мадрид.

"Морамо да сачекамо и видимо да ли можемо да задржимо Марка. Познајем га добро и могу да кажем да овде није реч о новцу. Ради се о амбицијама и поверењу према играчима. Имам осећај да су наши фудбалери срећни у Дортмунду, што није био случај са играчима који су нас напуштали у прошлости", рекао је Вацке за Дер Вестен.

Вацке верује да је Ројс предодређен да постане легенда клуба, упркос неуспесима у последње две сезоне.

"Марко Ројс може да води овај клуб, који је из његовог родног града. Зашто је Франц Бекенбауер таква легенда Бајерна? Волганг Оверат у Келну, Уве Зелер у Хамбургу, Фриц Валтер у Кајзерслаутерну.. Ни после 100 година људи не заборављају шта су ти момци остварили. Учинићемо све да га убедимо да је његова будућност у Дортмунду и да овде може да осваја титуле", додао је Вацке.

Немачки медији недавно су пренели вест да је Ројс одбио да продужи уговор са Дортмундом, који му истиче на лето 2017. године.

Он је прошле сезоне на 39 мечева за Дортмунд постигао 21 гол, али је због повреде пропустио Мундијал на којем је Немачка освојила титулу.

Коментари / 0

Оставите коментар