Србија без Виктора до даљег!

Виктор Троицки образлижио је због чега неће моћи да путује са "орловима" у Индију на дуел вредан опстанка у Светској групи Дејвис купа.

Тенис 21.08.2014 | 11:00
Србија без Виктора до даљег!

Дејвид куп репрезентација Србије браниће од 12. до 14. септембра, у индијском Банглору, репутацију седмогодишњег учесника Светске групе, шампиона из 2010. и финалисте из 2013. године.

Без Виктора Троицког...

Иако се у јулу вратио тенису, после једногодишње суспензије ИТФ, наш тенисер поручио је да неће бити у ситуацији да помогне репрезентацији у мечу за опстанак у Светској групи против неугодне Индије, са којом имамо позитиван скор од 2:1 и пораз давне 1927. године.

Троицки је у изјави за "Спортски журнал", образложио због чега ће морати да се захвали селектору Богдану Обрадовићу на евентуалном позиву у састав "орлова", са којима је забележио све горе поменуте успехе.

Троицки очајнички покушава да се врати у 100 најбољих и због тога, док му често одбијају "вајлд кард" захтеве за велике турнире, има згуснут распоред на челинџерима широм Европе и света. Пут у Индију, у Банглор, пореметио би му планове да се до краја године врати у "Клуб 100", за шта му је потребно око 500 бодова.

На све то, надовезало се и кидање трбушног мишића због којег је Београђанин већ пропустио неколико наступа током лета.

"Нећу играти, биће то први меч да нисам у њему, а могу. Али, остали тенисери су у бољој форми, играју веће турнире, боље су рангирани", каже Троицки.
"Могу да победе и без мене. Друго, много бих изгубио ако одем у Индију. Прекинуо бих низ турнира у Европи, са шљаке бих отишао на бетон, на други континент. Мој главни циљ је да што пре уђем у првих 100, а одлазак у Банглор би ме пореметио".

Коментари / 0

Оставите коментар