УС опен одбио Троицког!

Виктор Троицки није добио "вајлд кард" за последњи грен слем сезоне. Ипак, остаје оптимиста и најављује повратак међу 100 најбољих до краја године.

Тенис 20.08.2014 | 19:15
УС опен одбио Троицког!

Виктор Троицки мучи се по истеку ИТФ суспензије.

На путу ка повратку у "клуб 100", а кренуо је од нуле, не суочава се само са одбијеним захтевима за "вајлд кард" за учешћа на великим турнирима, већ и са повредом.

Док се у Београду опорављао од пуцања трбушног мишића, због чега је пропустио прилику да заради још неколико десетина драгоцених АТП поена на малим турнирима, Троицког је сачекала вест и да је одбијен његов захтев да му буде уручен "вајлд кард" за наступ на последњег грен слему сезоне, УС Опену.

Троицки, тренутно 408. на свету после скока од 434 места за месец дана од повратка тенису, мирно је прихватио одлуку организатора.

"Тражио сам 'вајлд кард' за квалификације или главни жреб УС Опена. И Ноле се много заложио, тражио је и он за мене, али позитивног одговора није било", рекао је Троицки за "Спортски журнал".

Он је додао да борави у Београду због повреде.

"Био сам повређен, зато сам непланирано код куће. Био ми је пукао трбушни мишић још у првом колу челинџера у Сан Марину, ја сам наставио до четвртфинала, повреда се погоршала и морао сам да одустанем од наредних турнира. Тек тада сам сазнао да имам расцеп од пет милиметара. У четвртак већ крећем у Италију".

Троицки истиче да се нада да ће после УС Опена успети да заигра на турнеји по Азији, тако да је већ тражио "вајлд кард" за турнир у Шенжену или Куала Лампуру, Пекингу или Токију и Шангају.

"Ако не добијем, учествоваћу у квалификацијама, а надам се да ћу играти у Москви", рекао је.
Наш ас истиче да му је циљ да се до краја године врати међу 100 најбољих и да му је за то неопходно још 500 бодова.

"Једино ми је криво што сам се повредио, јер сам планирао још турнира, али сам морао да прекинем. Освојио сам 100 бодова, потребно ми је још 500 за улазак међу 100 најбољих. Уверен сам да то могу да урадим до краја године", рекао је Београђанин који је најавио да ће се појавити на челинџеру у Бањалуци.

Коментари / 0

Оставите коментар