Бекер изненађен критикама!

Борис Бекер изјавио је у интервјуу за Си-Ен-Ен (ЦНН) да је био запањен количином критика на његов рачун након што је постао тренер Новака Ђоковића.

Тенис 20.08.2014 | 18:45
Бекер изненађен критикама!

“Било је помало чудно и био сам изненађен. Нисам знао да толико људи сумња у мене – мора да сам током живота многима нагазио на жуљ када су се толико потрудили да искажу своје мишљење. Живимо у слободном свету и свако има право на мишљење, али био сам мало изненађен“, изјавио је Бекер, освајач шест Грен слем титула.

Немац је професионалну каријеру завршио 1999. године, од тада је радио углавном као тениски коментатор, а до сарадње са Ђоковићем није се бавио тренерским послом.

“Волим да мислим да се осећам као код куће у тениској заједници, тако да ме је изненадио број сумњичавих, али некада је и то део чињенице да сам Борис Бекер. Увек си у првом реду и на насловним странама, тако да многи људи сматрају да имају право на мишљење, иако не знају ништа о мени“, каже 46-годишњи Бекер.

Први турнир на којем је Немац пратио Новака био је Аустралијан опен – после три узастопна трофеја у Мелбурну, Ђоковић је изгубио у четвртфиналу од Станисласа Вавринке.

Тај пораз био је повод за критике на рачун Бекера, али он каже да је послужио као основа за нови успон чија је кулминација била титула на Вимблдону.

“Пораз у Мелбурну учинио је јачом везу између нас, учинио је да схватимо да је ’напред’ једини могући пут. Једни начин да Новак ућутка све био је да почне поново да побеђује, а он је то и учинио“, објашњава Бекер, који је током каријере освојио 64 АТП титуле.

Новак је потом освојио титуле у Индијан Велсу, Мајамију и Риму, играо је финале на Ролан Гаросу, а низ пораза у Грен слем финалима окончао је на Вимблдону, када је у једном од најбољих мечева у 21. веку савладао Роџера Федерера.

“Када тренирате играча попут Ђоковића, очекујете савршенство, очекујете најбоље. Било је много критика, много скептичних који нису желели, тако да смо морали да подигнемо ниво. Срећом, после тријумфа на Вимблдону та дискусија је завршена“, закључио је Бекер.

УС опен почиње 25. августа, а Ђоковић је постављен за првог носиоца на турниру на којем је до сада пет пута играо у финалу.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЈА

20.08.2014 17:25

Ноле немој да се љутис,али није Беккер за тебе! Без њега су играо бољи тенис, то је моје мишљење! Поззз.

ОДГОВОРИТЕ