Ђоковић код Дејвида Летермана

Први тенисер света Новак Ђоковић нада се да су му шансе за титулу на УС опену веома добре, казао је Новак гостујући у емисији код Дејвида Летермана.

Тенис 20.08.2014 | 18:00
Ђоковић код Дејвида Летермана

“Надам се да су шансе веома добре. Вредно радим и припремам се за турнир – ово је последњи Грен слем турнир сезоне, огроман турнир. Сада је недеља када играчи покушавају да побољшају издржљивост, физичку спремност и све остало како би били спремни за те две недеље“, изјавио је Новак.

На констатацију Летермана да је у изванредној физичкој форми, Новак се нашалио упитавши водитеља “да ли ме то питате да скинем кошуљу сада“, на шта је у публици завладао смех и Ђоковић је добио овације. Ипак, ни Летерман се није дао:

“Ако би ти било удобније, само напред“, одговорио је познати водитељ.

Такође, Новак је говорио о томе како га је као дете инспирисало ривалство Сампраса и Агасија, о утицају технологије на тенис, као и о “вантелесном искуству“ које је доживео током финала Аустралијан опена 2012. године са Рафаелом Надалом.

УС опен почиње 25. августа, а Ђоковић је постављен за првог носиоца на турниру на којем је до сада пет пута играо у финалу.

У наставку емисије Новак је говорио о свом одрастању у Србији, а открио је и како су се упознали његов отац Срђан и мајка Дијана.

“Рођен сам и одрастао сам у Србији. Почео сам да играм тенис са четири године, он ми је био као судбина, пошто се нико у мојој породици није бавио тенисом. Додуше, долазим из спортске породице – мој отац је био професионални скијаш, играо је и фудбал, а мама ми је дипломирала на Факултету за спорт. Они су се упознали на скијашкој стази – он је био инструктор, она је пала, а онда је он увидео прилику и рекао: ’Здраво, могу ли да те научим да скијаш?’. Она је одговорила: ’Што да не?’ и ево мене сада“, рекао је Новак уз осмех.

Неизбежна тема био је и рат и тешка прошлост Србије.

“Ценим све што имам у животу због прошлости коју сам имао. Србија је мала земља, веома мала у поређењу са САД. Имали смо тешку прошлост, поготово у последњих 30 година – два рата, санкције, људи су морали да чекају у реду за хлеб и млеко. Било је тешко, али прошао сам кроз све то са родитељима и баком и дедом. Некада нисам путовао на јуниорске турнире због недостатка новца, али када погледам уназад, срећан сам због тога јер сада све што имам ценим више“.

Да ли сте твоја породица и ти били у физичкој опасности када си био дете, гласило је питање водитеља.

“Да, били смо. Мислим да би се већина људи сагласила да рат не доноси ништа добро било коме. Нико не побеђује у рату и никоме не желим оно што смо искусили моја породица, ја и српски народ – видиш авионе на небу, људе који беже, плачу, зграде које горе итд. Има успомена које не бих желео да имам, али то су слике које остану целог живота – не може се од људи тражити да забораве, али може се тражити да опросте и наставе даље“, казао је Новак и додао да му је то помогло у каријери.

“Било је врло тешко, бринеш се за најближе, али остали смо заједно у томе и све то нас је учинило јачима. То је био велики део моје менталне снаге у професионалној каријери, помогло ми је да се носим са великим тренуцима, очекивањима итд“.

Коментари / 0

Оставите коментар