Венгер оплео по Мажићу!

Парадоксално, Славен Билић, којег је српски судија искључио у финишу сусрета Арсенала и Бешикташа, извинио се нашем арбитру на понашању.

Фудбал 20.08.2014 | 16:15
Венгер оплео по Мажићу!

Арсен Венгер по навици намргођен, али вероватно први пут у каријери бес је усмерио ка једном Србину. Милорад Мажић, који је делио правду на окршају Бешикташа и Арсенала на истанбулског Ататурк арена, није одрадио посао онако како би Венгер желео.

Оно што је Французу највише засметало је искључење Арона Ремзија због два жута картона. Преоштро досуђена према мишљењу тренеру Арсенала. Венгеру, такође, није јасно зашто Демба Ба није санкционисан због оштрог старта над Микелом Артетом, који је сада под упитником за суботњи првенствени дуел са Евертоном.
"Ремзијеви картони нису били оправдани. Ни први ни други. Невероватно. Старт над Артетом је, пак, био врло оштар, али судија ништа није видео. Тешко ми је да га схватим. Уопштено, суђење у другом полувремену је било врло лоше", децидан је Венгер од којег смо, додуше, навикли да слушамо жалопојке.

Овај пут се барем мало оградио.
"Истина је да је утакмица била тешка за суђење, јер су се играчи борили за сваку лопту. Није било лако судији. Али, други жути картон за Ремзија… Огромна одлука. И погрешна".

Парадоксално, тренер Бешикташа Славен Билић, којег је Мажић искључио у самом финишу меча због оштрих приговора, није имао замерке на учинак арбитара.
"Нисам био срећан неким одлукама, али сам му се после утакмице извинио. И њему и господину Венгеру. Погрешио сам. Можда сам претерао. Али, ништа озбиљно се није десило. Нисам навикао на овакве ситуације. Седео сам на клупи Хрватске на 60 или 70 утакмица, а мислим да ми је ово тек други пут да сам искључен. Не знам, можда нисам упућен у правила, али заиста не видим разлог због којег не бих смео да водим екипу у Лондону", каже Билић.

Коментари / 0

Оставите коментар