Хаварија: РиТЕ Гацко ван строја

Термолектрана Гацко од четвртка је ван погона због хаварије на котлу.

Република Српска 19.08.2014 | 08:30
Хаварија: РиТЕ Гацко ван строја

Према непотврђеним информацијама квар би требао бити отклоњен у наредних неколико дана, када ће један од највећих произвођача електричне енергије у систему Електрипривреде Републике Српске поново бити у функцији.

Када је премијерка Жељка Цвијановић била у посјети Руднику и термолектрани Гацко из димњака овог гиганта димио је густ дим, као никада тада. Међутим, није прошло ни 15 дана, а десила се нова хаварија која, како сазнајемо од предсједника синдиката РиТЕ Гацко Жељка Тепавчевића, нема никакве везе са недавним ремонтом.

“У четвртак смо имали хаварију на котлу, односно одломио се један комад шљаке и поломио нам цјеви. Дошло је до мање детонације због рушења обложног зида на котлу. За дан два очекујемо да ће се ситуација санирати. Нема то везе са ремонтом који је недавно завршен, такође није то био ни људски фактор. Међутим, због лошег квалитета угља, односно веће количине јаловине у саставу угљене масе, шљаке се брже ствара, нарочито када производњу морамо да поспјешујемо са кориштењем мазота”, каже Жељко Тепавчевић.

Нешто више информација покушали смо добити од директора РиТЕ Гацко Миленка Милидрага и извршног директора за производњу електричне енергије и развој Борислава Вујичића, али нам је речено да су они заузети отклањењем новонасталог проблема.


(БН ТВ)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Лука

18.08.2014 14:44

Цуј мора се поменути премијерка и овдје.бједни сте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гацко

18.08.2014 14:52

Наравно да су заузети,треба да је доведу да немозе да ради до Новембра и онда да се као ресење надје Термо градинг,тајкунска фирма,која је задузена да изнесе новац за СНСД-ову кампању за предстојеце изборе,и зајдно са њима истим да је приватизују.А народ Гацка це тек онда на својој кози да осјети засто су сви званицници Рс у последњих мјесец дана присутни у Гацку и околним опстинама Херцеговине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

18.08.2014 15:01

ПРОПУСИЛА И ТЕРМОЕЛЕКТРАНА КАД ЈЕ ВИДЈЕЛА КО ЈЕ ДОСАО БИТАН Е БОЗЕ ТЕСКО НАМА СА ОВАКВИМ МАНЕКЕНКАМА

ОДГОВОРИТЕ
Name

велибор д.

18.08.2014 17:42

Какве кадрове запошљавају не знам како уопште та терма ради???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

18.08.2014 19:34

Цвијановићка нахвалила термо електрану и она одма пролупала од њеног хваљења.Смјешно је видјети да обилази само термоелектране јер друго нема шта обићи, јер је све пропало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

баја

18.08.2014 20:28

Све су то последице лоше урађеног ремонта. Нека кажу руководиоци ТЕ колико су у току ремонта који је трајао 35 дана пута одржали састанак неко је свако радио по своме. Какво јадно руководство. Све ће уништити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

19.08.2014 21:46

Гдје Цвијановићка крочи, ни трава не расте.

ОДГОВОРИТЕ