Адвокат жели проверу свих кандидата!

Нови селектор Орлова понео лепе утиске са Маракане, Жељко Петровић ће му бити асистент. Селектор репрезентације Србије, Дик Адвокат је у суботу био на Маракани где је посматрао меч Црвене звезде и Јагодине. Холандски стручњак је очигледно максимално озбиљно приступио новом послу и жели да детаљно провери чиме све располаже пред деби на клупи Орлова.

Фудбал 18.08.2014 | 18:15
Адвокат жели проверу свих кандидата!

Јасно је да у мечу Звезде и Јагодине није могао да види неки озбиљан репрезентативни материјал изузев голмана Рајковића и везисте Лазовића који би могли да се нађу на неком ширем списку А тима, али посета Холанђанина улива наду да ће и фудбалери из домаћег шампионата бити под селекторском лупом.

Србија неће искористити термин 3. или 4. септембра за одигравање пријатељског меча против неке друге репрезентације јер Адвокат није био задовољан понуђеним ривалима Ираком и Молдавијом.
“Молдавија и Ирак су имали могућност да дођу у Београд, али селектору је био потребан квалитетнији ривал. Зато је одлучио да је боље да 3. или 4. септембра направи меч у оквиру наше селекције, па ће можда позвати и неког фудбалера више како би имао што бољи увид у све кандидате за тим. А, верујте ми, погледао је заиста велики број играча мимо оних са америчке турнеје како би се уверио са каквим потенцијалом Србија располаже”, рекао је за Новости генерални секретар ФСС, Зоран Лаковић.

Холанђанин је за кратко време оставио добар утисак на челника ФСС.
“Адвокат је заиста изузетна личност, што га дуже познајем, све ме више одушевљава. Његов си-ви говори много о њему, али реткост је да уз стручност какву поседује иде и професионализам, али и једноставност у комуникацији. Адвокат је понео лепе утиске са Маракане, било је много фудбалских људи, он је као непосредан човек уживао у разговору са њима. Он је у Београд дошао потпуно спреман, са јасним планом о свему, прегледаним мечевима, урађеним анализама. А, опет је са сарадницима у Пазови наставио са радом како би до краја недеље скоцкао списак за Француску.”

У друштву Адвоката су били и његов први помоћник Берт ван Линген и Жељко Петровић који ће обављати функцију другог асистента.
“Селектор у Жељка има потпуно поверење, реч је о добром стручњаку који је радио у великим клубовима, са изузетним тренерима и који јако добро познаје прилике у Србији, наше играче. Он је Адвокатов избор и нама је посебно драго да је и Петровић ту са нама, јер мислим да ће нам много значити. Остало је још само да нашу сарадњу са њим и озваничимо.”

Први списак играча требало би да буде финиширан до краја недеље.

Коментари / 0

Оставите коментар