Ђорђевић о 'Трофеју Београда'

„Нема потребе да се тежи најбољој утакмици у досадашњој каријери“, опоменуо селектор Србије новог кошаркаша Фенербахчеа после освајања Трофеја Београда.

Кошарка 18.08.2014 | 17:45
Ђорђевић о 'Трофеју Београда'

Селектор Србије Александар Ђорђевић рекао је да је задовољан после победе над Турском, истакавши да су његови изабраници одиграли праву такмичарску утакмицу.

Србија је освојила Трофеј Београда славећи у Београдској арени 79:64.
„Ово је далеко од пријатељске утакмицу у смислу припреме, очигледно је било да обе екипе желе победу. Очекивали смо тврд меч, добро је што је дошао сада и што је било нервозе, јер су овакве утакмице пред нама на Светском првенству у Шпанији“, рекао је Ђорђевић.

Он је навео да је у финалу српски тим изгубио брзину у игри, посебно приликом протока лопте.
„Не могу да будем незадовољан одбраном, иако неке ствари нисмо тактички урадили како би требало. Нисмо правили фаулове над њиховим високим играчима који слабије изводе слободна бацања, а постојао је договор у припреми меча“, рекао је Ђорђевић.

Последње провере пред одлазак на СП Србија ће имати 21. и 24. августа, када ће у Вршцу и Београду одмерити снаге са селекцијом Новог Зеланда.
„Једва чекам да дођемо у Вршац и у миру наставимо да радимо. Последња недеља ће бити оријентисана на једнодневни тренинг у време одигравања утакмица на СП, како би се што боље адаптирали на услове у Шпанији. Чека нас још пар детаља које морамо да убацимо и исправимо за Светско првенство“, напоменуо је Ђорђевић.

Новинаре је занимало да ли је задовољан игром Богдана Богдановића, који је прорадио тек у финишу меча.
„Највећи његов проблем је што сам очекује превише. Нема потребе да се тежи најбољој утакмици у досадашњој каријери, која је у његовом случају веома кратка. Ово је други пут, после Хрватске, да решава утакмицу. Богдан мора да игра више инстинктом и ослободи главу“, објаснио је Ђорђевић.

Најкориснији играч финалне утакмице Стефан Марковић истакао је да је добро што је национални тим одиграо неизвестан и такмичарски меч.
„И Турска је желела да освоји трофеј, ушли смо у егал завршницу, што је добро, важно је да имамо и такве мечеве. У сваку утакмицу улазимо да победимо и показемо шта смо радили на тренинзима. Мечеве смо искористили за уигравање и подизање форме пред СП, успели смо у томе. Надам се да ће од сутра, кад кренемо у Вршац, Теодосић и Крстић моћи више да се прикључе у раду репрезентације како бисмо се што боље уиграли“, рекао је Марковић.

Коментари / 0

Оставите коментар