Повећати подстицаје у пољопривреди

Српска демократска странка уколико дође на власт неће вршити подстицаје у пољопривреди на начин како то ради садашња власт, изјавио је народни посланик СДС-а Миладин Станић наводећи да су највећи корисници подстицајних средстава зрели за реституисање или за стечај и дужни три пута више него што је њихова вриједност.

Република Српска 17.08.2014 | 20:00
Повећати подстицаје у пољопривреди

По основу тужби због незаконито раскинутих концесионих уговора Влада Републике Српске има захтјев за исплату више од 20 милиона КМ одштете, тврди Станић и сигуран је да ће сви подносиоци тужби добити одштету а да садашња власт није спремна да одговара за то. Додаје да ни један од тих спорова не датира из времена када је СДС био на власти.

“Знам да је договорено да се изврши исплата одштете за “ПИК” А.Д. Шамац од 1.400.000 КМ зато што ту постоје неки блиски односи И ти људи који су купили “ПИК” А.Д. Шамац сад су га добили за џабе. Без улагања И муке добили су 1.400.000 КМ. Знам такође да је “Ратар” Прњавор добио првостепену пресуду на 6.200.000КМ, И знам такође да неко треба да одговара за то”, казао је Станић.

Додаје да само плави дизел може бити подстицај у виду робе и напомиње да је за пољопривредне произвођаче из Републике Српске јако важан његов увоз.

“Морам вам рећи искрено да смо били близу договора са Федерацијом да се уведе плави дизел док је био министар спољне трговине и економских односа БиХ био господин Шаровић, али да је и сам Владо Усорац рекао у присуству 200 пољопривредних произвођача и пред предсједником Републике Српске да је највећа баријера за увођење плавог дизела овај пут био министар финансија БиХ господин Шпирић”, каже Станић.

Министарство пољопривреде шумарства и водопривреде Српске већ двије године има негативан ревизорски извјештај а то се може промијенити, сигуран је Станић.

“Ми када дођемо на власт ми ћемо сигурно повећати досадашњих 60 милиона КМ
на годишњем нивоу издвајања за пољопривреду, јер сматрамо да дефинитивно морају паре да се улажу тамо одакле ће бити извршен њхов поврат”, изјавио је народни посланик СДС-а Миладин Станић.

Према његовим ријечима, СДС ће уколико дође на власт усвојити и закон о подстицајима у пољопривреди да би произвођачи могли дугорочно да рачунају на одређене врсте подстицаја и у складу са тим да организују свој развој.

БН ТВ

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Око соколово

17.08.2014 19:59

Хоћу ли икад чути да ће нека власт повести рачуна о домаћој индустријској производњи а то значи улагати у стварно образовање с циљем стицања стварног знања у природним наукама? Или ћемо до вијека остати пољопривредна земља као што смо уствари увијек и били са двоножном телади која храни четвероножну телад. Хоћу ли икад чути да ће нека власт забранити увоз свега и свачега и увести квоте односно наложити да трговци МОРАЈУ откупити домаћу производњу а онда увозити ако фали неке робе? Сумњам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

драган

17.08.2014 21:24

Браво. Зивио говорник. Јос само питање одакле цете намакнути те паре. То је питање а не да ли је ово довољно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јелена

17.08.2014 23:55

Подрска СДС-у. Ови из СНСД-а се промовису сваки дан, не могу упалити ТВ да не видим главоње како иду од града до града и обмањују народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рубин

18.08.2014 07:32

Још једна,у непрегледном низу,реалност о упропаштавању свега чега се дотакне владајућа олигархија.Још правити сметње сваком покушају да се нешто поправи.Фуј,гаде ми се више и Шпирић,и цијела СНСДовска банда.Не ваљају им они који знају свој посао одрађивати у корист народа - то је њихов закон да би могли лоповијати.Ја ко ће вас више издржати!Постојите само ради себе!Али,већ је народу све јасно!

ОДГОВОРИТЕ