Џеко и Агуеро за славље 'Грађана'!

Манчестер Сити почео је одбрану титуле у Премијер лиги победом над Њукаслом са 2:0 (1:0), на гостовању на Сент Џејмс Парку.

Фудбал 17.08.2014 | 19:51
Џеко и Агуеро за славље 'Грађана'!

Сити је до прве победе стигао головима у финишима полувремена, вођство је донео Давид Силва, након сјајне 'штикле' Едина Џека, а тријумф потврдио Серхио Агуеро.

Њукасл је у првих 45 минута тешко стизао до гола ривала, али је много боље заиграо у наставку, имао неколико сјајних шанси, али је Харт имао доста и среће. Александар Коларов је одиграо цео меч за Сити.

Меч на Ст Џејмс Парку отворила је доминација Ситија у првих 15-ак минута, а сјајну акцију Јоветића и Џека зауставио је Крул. Њукасл се постепено ослобађао притиска, али Кабела и Ривије нису успели да поравнају резултат.

Ипак, у тренуцима када није имао превласт на терену, Сити стиже до вођства. Јаја Туре је са своје половине терена послао фантастичан пас у казнени простор до Џека, овај је одиграо сјајно петом у средину до Силве који лако тресе мрежу.

У петом минуту наставка Гуфуран је имао две сјајне шансе да изједначи, прво га је зауставио Харт, а потом је се гол линије интервенисао један дефантивац Ситија.

У наставку меча Њукасл је био знатно конкретнији, Кабела је сјајно креирао игру "сврака", али резервиста Перес, а потом и Сисико пропуштају добре прилике.

То је у другом минуту надокнаде времена казнио резервиста Серхио Кун Агуеро који користи ново сјајно проигравање Туреа, вара земљака Колочинија, и из другог покушаја успева да савлада Крула за коначних 2:0.

Почетак сезоне у Премијер лиги донео је пораз Манчестер Јунајтеда на дебију Луја ван Гала на Олд Трафорду, те тешка победа Арсенала, док је у дербију кола у недељу Ливерпул једва савладао Саутемптон. Коло у понедељак затварају Барнли и Челси (21х).

Коментари / 0

Оставите коментар